Ειδήσεις

Κανονικά θα λειτουργήσουν το σαββατοκύριακο οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου

Σε δωδεκάωρη βάση θα λειτουργήσουν οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δημοτολογίου και Μητρώων του Δήμου Ρόδου το Σάββατο, 17 και την Κυριακή, 18 Μαΐου για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

«Οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου στην πόλη και στις δημοτικές ενότητες θα λειτουργήσουν την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 08.00 έως τις 20.00. Την Κυριακή τα αρμόδια τμήματα θα είναι ανοικτά από τις 07.00 έως τις 19.00 προκειμένου να χορηγούνται πιστοποιητικά για την έκδοση ταυτοτήτων ή για να γίνονται ταυτοπροσωπίες», δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος Δημοτολογίου (Δημοτικής Κατάστασης) κ. Κώστας Στυλιανού.

«Στο Δήμο Ρόδου μπορούν να προσφεύγουν και οι πολίτες που θα διαπιστώσουν πως δεν έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να τους χορηγηθούν τα πιστοποιητικά που πρέπει για να μπορέσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα», δήλωσε ο κ. Κώστας Στυλιανού και πρόσθεσε πως έχουν σταλεί στο Δήμο Ρόδου και οι αναθεωρημένοι εκλογικοί κατάλογοι.

«Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να αντλήσει τα στοιχεία που επιθυμεί από τους αναθεωρημένους εκλογικούς καταλόγους», δήλωσε ο προϊστάμενος του τμήματος Δημοτολογίου (Δημοτικής Κατάστασης) κ. Κώστας Στυλιανού και πρόσθεσε πως σε όλα τα εκλογικά τμήματα θα βρίσκονται υπάλληλοι του Δήμου Ρόδου προκειμένου να βοηθούν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και τους δικαστικούς αντιπροσώπους και να δίνουν λύσεις στα προβλήματα που θα ανακύπτουν.

Ο Δήμος Ρόδου έχει την ευθύνη για τη διαμόρφωση των εκλογικών τμημάτων που θα λειτουργούν μέσα σε σχολικές μονάδες του νησιού μας στις 18 και στις 25 Μαΐου.

«Οι παρατάξεις έχουν παραδώσει συνολικά 1.200.000 ψηφοδέλτια στο Δήμο Ρόδου. Στην παρούσα φάση το υλικό τοποθετείται μέσα στους ειδικούς εκλογικούς σάκους. Θα παραδοθεί στους δικαστικούς αντιπροσώπους το Σάββατο, 17 Μαΐου», δήλωσε ο κ. Κώστας Στυλιανού και πρόσθεσε πως ο Δήμος Ρόδου θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις εκλογές.

Ομιλώντας στους δημοσιογράφους ο προϊστάμενος του τμήματος Ληξιαρχείου και Μητρώων κ. Δημήτρης Κυπριώτης τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να αναζητήσουν στον τύπο ή στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών στοιχεία προκειμένου να ενημερωθούν για τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν.
«Παλαιότερα υπήρχε μέριμνα από τις υπηρεσίες μας για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες. Τώρα όμως οι ειδικές καταστάσεις άλλαξαν. Το υπουργείο Εσωτερικών μας έστειλε τα στοιχεία για τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν οι πολίτες με την εντολή να μην γίνουν τροποποιήσεις. Στη στιγμή που δεν μπορούμε να κάνουμε αλλαγές οι πολίτες θα πρέπει να ενημερωθούν έγκαιρα για το πού ψηφίζουν», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης.

«Στη διάθεση των πολιτών θα υπάρχουν και αρκετές τηλεφωνικές γραμμές προκειμένου να ενημερώνονται για τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν. Μπορούν να έχουν εικόνα και από το διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών», δήλωσε ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης.
Σε ερώτηση σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν τους παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών να προβούν σε αλλαγές ο κ. Δημήτρης Κυπριώτης δήλωσε:
«Έγιναν αλλαγές στις εγγραφές γιατί ελήφθησαν υπόψη τα στοιχεία της απογραφής του έτους 2011».
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν, καλώντας τα τηλέφωνα 22413 -61352 2243-61353 και 2243-61232.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου