Τοπικές Ειδήσεις

Δημοπρατείται η αποκατάσταση πλακοστρώσεων σε Λίνδο και Μεσαιωνική πόλη

Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, προχωρούν στη δημοπράτηση του Έργου, που αφορά στην αποκατάσταση των πλακοστρώσεων σε Λίνδο και Μεσαιωνική πόλη, αλλά και των χαλικοστρώσεων στη Μεσαιωνική πόλη.

Το Έργο, προϋπολογισμού εκατό χιλιάδων (100.000,00) ευρώ, είναι εγγεγραμμένο στο Κ.Α. εξόδων του προϋπολογισμού του Δήμου Ρόδου και περιλαμβάνει – για πρώτη φορά – την αποκατάσταση πλακοστρώσεων, πέραν της Μεσαιωνικής πόλης και για τη Λίνδο. Με αυτό τον τρόπο, αποδεικνύεται η πρόθεση της δημοτικής αρχής Ρόδου, να εργαστεί συντονισμένα και υπεύθυνα για την αποκατάσταση χρονιζόντων προβλημάτων στο νησί.

Το έργο, προκειμένου να έχει το αναμενόμενο αποτέλεσμα, που είναι η προστασία της εικόνας της Μεσαιωνικής πόλης και της Λίνδου, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα δημοπρατηθεί ως «ανοικτό», ώστε ο ανάδοχος να εκτελεί εργασίες ανά πάσα στιγμή σε όποιο σημείο της Μεσαιωνικής πόλης ή της Λίνδου απαιτηθεί. Κατ’ αυτό τον τρόπο, από την ανάληψη της υποχρέωσης, η εικόνα της Μεσαιωνικής πόλης και της Λίνδου, θα αλλάξει οριστικά προς την ορθή κατεύθυνση.

Η δημοπράτηση περιλαμβάνει την αποκατάσταση – κατά περίπτωση των παρουσιαζόμενων αναγκών – σε πεντακόσια (500) μέτρα πλακών Λάρδου για τη Μεσαιωνική πόλη και τη Λίνδο και σε εκατό (100) μέτρα χαλικόστρωτων για τη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου.

Ταυτόχρονα, κατόπιν πρωτοβουλίας του αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, μέσα στη Λαμπρή Εβδομάδα, υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, θα μεταβεί στη Λίνδο, για την αποκατάσταση τμήματος των πλακόστρωτων. Η αποκατάσταση θα γίνει με την αρωγή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Λίνδου Βαλάντη Λάμπη, ο οποίος μερίμνησε για την εξασφάλιση των πλακών.

  Ο Αντιδήμαρχος

Πολιτιστικών Μνημείων

και Υπηρεσίας Δόμησης

 

 

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου