Ειδήσεις

Κραυγή αγωνίας από τους Λειψούς

Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Λειψών κ. Μενέτο Σπύρου, ο οποίος με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, τον διοικητή του ΚΘ-ΚΥ Λέρου, τη 2η ΥΠΕ και το γραφείο πρωθυπουργού αναφέρει τα ακόλουθα:

Αξιότιμοι Κύριοι,
Για άλλη μια φορά, βρισκόμαστε στην ίδια θέση, όπως συμβαίνει εδώ και αρκετούς μήνες (πέντε και πλέον)! Τελείως χωρίς γιατρό!

Ένας ολόκληρος τόπος, και μάλιστα Νησιωτικός, όπου οι συνθήκες , όπως πολύ καλά ξέρετε, είναι ιδιαίτερες και παρότι έχουμε ένα από τα καλύτερα οργανωμένα Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας, με 780 κατοίκους και με 140 παιδιά στα τρία σχολεία, βρίσκεται στο έλεος του Θεού!

Από τα τέλη του προηγούμενου χρόνου το Νησί βρίσκεται χωρίς γιατρό, σταθερό και η θέση καλύπτεται αποσπασματικά με γιατρούς που μας στέλνουν: α) από τα νοσοκομεία της Επαρχίας και του Νομού, γενικότερα και οι οποίοι πολλές φορές είναι ειδικοτήτων που δεν μπορούν να καλύψουν όλα τα προβλήματα υγείας των κατοίκων, β) από το Στρατό ή έρχονται εθελοντές. Εμείς ευχαριστούμε όλους τους γιατρούς, όπως και από όπου έρχονται, όμως δεν μπορεί αυτή η κατάσταση να είναι η λύση για το Νησί μας.

Εδώ σας παραθέτουμε για ακόμη μια φορά το «ελάχιστο» κατοχυρωμένο, που στηρίζεται από το Ευρωπαϊκό κεκτημένο και το Σύνταγμα της Χώρας, της ιδιαιτερότητας, δηλαδή των νησιών και ιδιαίτερα των μικρών νησιών:

1. Ένας ή δύο γιατροί Γενικής Ιατρικής ή Παθολόγους (το ένα ή δύο ή τρεις εξαρτάται από το μέγεθος του «Πολυδύναμου») που φεύγει άμεσα από εμάς……… τις επόμενες ημέρες.
2. Ένας ανειδίκευτος γιατρός ή ειδικευόμενος ή «αγροτικός», που είχαμε πολλά χρόνια να ακούσουμε και επανέρχεται (υπήρχε και έφυγε)…….

3. Δύο βοηθούς ιατρικών επαγγελμάτων για να λειτουργούν τα εργαστήρια του «Αιματολογικού» και του «Ακτινολογικού» (βασικά εργαστήρια για τις όποιες αποφάσεις διαχείρισης του περιστατικού).
4. Το «Παραϊατρικό» προσωπικό που σήμερα στο νησί μας είναι το μόνο που υφίσταται.
5. Μια θέση Μαίας.
6. Ένα απλό σύστημα τηλεϊατρικής που χρόνια ακούμε και ακόμα δεν βλέπουμε συνδεδεμένο με τα μεγάλα ιατρικά Κέντρα της Χώρας μας.

7. Ελικοδρόμιο έχουμε!!!!!
8. Περιοδικές Επισκέψεις κλιμακίου Ιατρών του πλησιέστερου Νοσοκομείου στο μικρό νησί για να μην ταξιδεύει ο κόσμος στα Νοσοκομεία των υπολοίπων νησιών, που είναι ένα τεράστιο κόστος (εάν υπάρχουν βέβαια συγκοινωνίες – πλοία …….).

9. Εάν εκφραστεί διάθεση κάλυψης θέσης παιδιάτρου να γίνεται άμεσα αποδεχτή. Τόσο δύσκολο είναι σε μια χώρα που έχει 30% πλεονάζων ιατρικό προσωπικό να καλύψει αυτά τα κενά???????

Ο κόσμος βρίσκεται σε απόγνωση και ζει σε ένα κλίμα πλήρους ανασφάλειας και τρομοκρατίας και παρότι έχουμε πολλές φορές κάνει γνωστό το πρόβλημα μας, με διάφορους τρόπους…. α) απευθυνθήκαμε στην Διοίκηση, σ’ όλα της τα επίπεδα, από Υπουργείο Υγείας ως Κ.Θ.Λ. με όλα τα ενδιάμεσα, β) μέσω ΑΝΤ1, γ) και διαδικτυακά, βρισκόμαστε μπροστά στην ψυχρή αδιαφορία σας. Έχουμε την αίσθηση ότι εμείς «επιμένουμε ελληνικά» και εσείς με τον τρόπο σας μας λέτε «στου κουφού την πόρτα….».
«Εεπιμένουμε ελληνικά» και εσείς με τον τρόπο σας μας λέτε «στου κουφού την πόρτα»

Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο! Δεν αντέχουμε άλλο! Πείτε μας που το πάτε.

Ο Δήμαρχος

Μπενέτος Σπύρου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου