Ρεπορτάζ

Έρχονται μειώσεις ΦΠΑ για τρόφιμα στα μικρά χωριά και τα νησιά

Αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων και στον ΦΠΑ προαναγγέλλει το επίσημο κείμενο της συμφωνίας με την τρόικα, το οποίο σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» είναι «απολογιστικού χαρακτήρα, και στο οποίο για πρώτη φορά αποτυπώνεται η φράση «success story» για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Βήματος, το κείμενο αναφέρει ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει το 2015 σε μία συνολική μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, δεδομένου ότι η χώρα έχει απώλειες εσόδων 10 δισ. ευρώ ετησίως, ενώ το ποσοστό των εισπράξεων υπολείπεται κατά 40% των πραγματικών συναλλαγών. «Η επίδοση της φορολογικής διοίκησης ως προς τον ΦΠΑ είναι η χειρότερη στην ΕΕ μετά την Ιταλία» αναφέρει το κείμενο.

Επικαλούμενο πληροφορίες, το «Βήμα» αναφέρει ότι στις επερχόμενες αλλαγές ενδεχομένως να υπάρξουν μειώσεις ΦΠΑ για μία σειρά προϊόντων όπως τρόφιμα, αλλά και μετατάξεις από κατηγορία σε κατηγορία. Επίσης, εξετάζεται η απαλλαγή από τον ΦΠΑ για πολύ μικρές επιχειρήσεις σε χωριά, νησιά κλπ.

Αντικειμενικές αξίες

Ως προς τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, σημειώνεται ότι «ο νέος ενιαίος φόρος στα ακίνητα που επιβάλλεται σε φυσικά και νομικά πρόσωπα σταδιακά θα μπορούσε να αντικαταστήσει την υπάρχουσα χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Σε άλλο σημείο το κειμένου αναφέρεται ότι «ήδη προχωρεί η εργασία για την ενημέρωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στην Ελλάδα από ομάδα της οποίας προεδρεύει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Ακινήτων. Η διαδικασία θα απαιτήσει μερικούς μήνες αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου