Προθεσμία για την 20η Μαρτίου 2019 ζήτησε και έλαβε από την τακτική Ανακρίτρια Ρόδου πρώην πρόεδρος αγροτικού συνεταιρισμού που καταμηνύθηκε από τον νέο πρόεδρο σε εκτέλεση απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου για εξακολουθητική απιστία και υπεξαίρεση.
Ο μηνυόμενος διετέλεσε πρόεδρος του συνεταιρισμού, από το έτος 2010 έως και τον Μάρτιο του 2015.
Αμέσως μετά την συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου, που προέκυψε από τις εκλογές που διενεργήθηκαν τον Μάρτιο, η νέα διοίκηση ζήτησε τα βιβλία και στοιχεία του συνεταιρισμού από τον μηνυόμενο, ο οποίος φέρεται να μην ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις.
Ζητώντας στοιχεία από τράπεζα ενημερώθηκαν ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας θητείας του είχε ζητήσει και είχε λάβει μπλοκ με είκοσι φύλλα επιταγών συνδεδεμένα με λογαριασμό όψεως του Συνεταιρισμού, χωρίς αυτό να το γνωρίζει κανείς εκ των προηγουμένων μελών του διοικητικού συμβουλίου και χωρίς να έχει προηγηθεί η λήψη σχετικής απόφασης.
Φέρεται να αιτήθηκε την έκδοση του μπλοκ το έτος 2013 βάσει πρόβλεψης που υπήρχε στο καταστατικό, το οποίο όμως είχε τροποποιηθεί τον Μάρτιο του 2012, και του είχε αφαιρέσει την δυνατότητα αυτή.
Φέρεται σύμφωνα με την αναφορά, τον Ιούλιο του 2015 κι ενώ δεν είχε καμία εξουσία εκπροσώπησης του Συνεταιρισμού  να κατέθεσε προς είσπραξη και τελικά εισέπραξε με κατάθεση σε προσωπικό του τραπεζικό λογαριασμό, επιταγή ύψους 25.000 ευρώ εις διαταγήν του την οποία μάλιστα είχε σφραγίσει με την επίσημη σφραγίδα του Συνεταιρισμού, την οποία είχε παρατύπως στην κατοχή του.
Η νέα διοίκηση του Συνεταιρισμού ζήτησε και έλαβε κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού από το έτος 2010 έως το έτος 2015, με την οποία διαπιστώθηκαν 11 κινήσεις για τις οποίες δεν υπάρχει απόφαση του διοικητικού συμβουλίου.
Η νέα διοίκηση απηύθυνε εξώδικη δήλωση στον μηνυόμενο ζητώντας διευκρινήσεις χωρίς όμως να λάβει απάντηση.
Υποστηρίζει δε ότι ο πρώην πρόεδρος δεν έχει δώσει εξηγήσεις για κινήσεις ύψους 201.600 ευρώ περίπου.
Ο ίδιος εξεταζόμενος στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που είχε διενεργηθεί, υποστήριξε ότι το ιστορικό της μηνυτήριας αναφοράς, που του υποβλήθηκε είναι αναληθές και αποσκοπεί στο να απαλλαγεί το νέο διοικητικό συμβούλιο από τις υποχρεώσεις του συνεταιρισμού απέναντι του.
Τόνισε συγκεκριμένα ότι είχε κατ’ επανάληψη καλύψει με δικά του χρήματα τη συμμετοχή του συνεταιρισμού σε πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρών νησιών από το οποίο μέλη ελάμβαναν επιδοτήσεις για την αγορά τροφών.
Σε ό,τι αφορά αναλήψεις ποσών αυτές έγιναν κατόπιν απόφασης του ΔΣ ενώ ανέφερε που δαπάνησε τα χρήματα.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Σταύρος Σταυρής ενώ τον συνεταιρισμό εκπροσωπεί ο δικηγόρος κ. Στέργος Λεβέντης.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ