Ρεπορτάζ

Σύσκεψη στο αεροδρόμιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων

Θέματα σχετιζόμενα με την λειτουργία του αεροδρομίου «Διαγόρας» εξέτασε κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο ο υποδιοικητής της ΥΠΑ κ. Βασίλης Αλευράς, ενόψει και της ενάρξεως της τουριστικής σεζόν.
Να σημειωθεί πως επιστολή στην ΥΠΑ είχε στείλει ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα που παρουσιάζει ο αερολιμένας και να κυλήσει ομαλά η τουριστική σεζόν.

Η ΕΞΡ θα διοργανώσει μάλιστα και ημερίδα στις 28 Μαρτίου προκειμένου να συζητηθούν θέματα σχετιζόμενα με τις αερομεταφορές. Θα λάβουν μέρος ο υφυπουργός, αρμόδιος για τη λειτουργία των αεροδρομίων κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο διοικητής της ΥΠΑ κ. Δημήτρης Κούκης ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες κ.α.
«Ήρθα στη Ρόδο για να εξετάσω τα προβλήματα του αεροδρομίου.

Θέλουμε να υλοποιήσουμε διάφορα έργα προκειμένου να ανταποκριθούμε στην αυξημένη κίνηση της θερινής περιόδου. Στο τέλος Μαρτίου θα έρθει στο νησί και ο διοικητής της ΥΠΑ», δήλωσε ο κ. Β. Αλευράς και πρόσθεσε πως θα γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που μένουν ανοικτά.
«Δεδομένου ότι η οικονομική κρίση δεν έχει ξεπεραστεί θα κάνουμε τουλάχιστον τα απαραίτητα για να ανταποκριθούμε στο φόρτο εργασίας της θερινής περιόδου», δήλωσε ο υποδιοικητής της ΥΠΑ.
Σε ερώτηση αν θα γίνουν παρεμβάσεις, που θα μειώσουν το χρόνο αναμονής των επιβατών στο αεροδρόμιο, ο κ. Αλευράς δήλωσε πως έχουν γίνει συσκέψεις για να λυθούν τα προβλήματα.

«Έχουν γίνει συσκέψεις για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν σε υποδομές και σε προσωπικό. Είμαστε σε συνεργασία με την αερολιμενάρχη κ. Ξάνθη Κριτσινέλια για να βρεθεί η βέλτιστη λύση», δήλωσε ο κ. Αλευράς.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου της Ρόδου, ο κ. Αλευράς δήλωσε:
«Δεν ενημερωνόμαστε σε μεγάλο βαθμό για τη διαδικασία. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει όφελος για το ελληνικό κράτος. Θα είμαι κοντά και στους εργαζόμενους στο βαθμό που μπορώ. Υπάρχουν ανάγκες. Το δυναμικό της ΥΠΑ είναι ό,τι πιο αξιόλογο υπάρχει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Είναι άνθρωποι εξειδικευμένοι, που θα πρέπει να μείνουν στις θέσεις τους. Τους θεωρώ απαραίτητους».
Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας των υπό ιδιωτικοποίηση αερολιμένων ο κ. Αλευράς δήλωσε, πως θα χρειαστούν δυο χρόνια για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

«Το αεροδρόμιο της Ρόδου είναι από τα μεγαλύτερα περιφερειακά αεροδρόμια. Θεωρώ πως είναι κομβικής και εθνικής σημασίας. Δεν είμαι κατά των ιδιωτικοποιήσεων αρκεί αυτό να γίνει προς όφελος του κράτους και των πολιτών».

Σε ερώτηση για τις προσλήψεις προσωπικού στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ για την κάλυψη των αναγκών της θερινής περιόδου, ο κ. Αλευράς δήλωσε:
«Δεν θα γίνουν προσλήψεις φέτος. Μέσω ΑΣΕΠ θα τοποθετηθούν αργότερα άτομα σε θέσεις για τη στήριξη της αεροναυτιλίας. Κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο ο διοικητής της ΥΠΑ θα ευχαριστήσει τους εργαζόμενους που προσφέρουν τόσα πολλά».

«Εξετάσαμε αρκετά θέματα παρά το γεγονός ότι ο χρόνος που είχε στη διάθεσή του ο υποδιοικητής της ΥΠΑ ήταν λίγος. Προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε ζητήματα σχετιζόμενα με τη λειτουργία του αερολιμένα. Προσπαθούμε για το καλύτερο ενόψει της έναρξης της θερινής περιόδου. Η κίνηση θα είναι αυξημένη και θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε η αερολιμενάρχης κ. Ξάνθη Κριτσινέλια.

«Πρέπει να έρθει περισσότερο προσωπικό και να γίνουν εργασίες διαμόρφωσης στα πλαίσια των προδιαγραφών που έχουν τεθεί. Να μην ξεχνάμε πως θα έχουμε αύξηση από τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης», δήλωσε η αερολιμενάρχης.

Σε ερώτηση σχετικά με την έναρξη της θερινής περιόδου η αερολιμενάρχης δήλωσε:
«Η σεζόν ξεκινάει από τις αρχές Απριλίου με τις πτήσεις που θα πραγματοποιεί η Ryanair. Περιμένουμε αύξηση των αφίξεων από τη Γερμανία, την Ιταλία και τη Γαλλία. Πιστεύω πως θα είναι μια πολύ καλή σεζόν».

Σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται στο αεροδρόμιο, η κ. Κριτσινέλια δήλωσε:
«Στον αερολιμένα Ρόδου απασχολούνται 107 άτομα. Οι ανάγκες μας θα καλυφθούν με μετακινήσεις προσωπικού από την Αθήνα».
Η κ. Κριτσινέλια δήλωσε ακόμη ότι στο τέλος Μαρτίου θα έρθουν εκπρόσωποι και άλλων επενδυτών, που ενδιαφέρονται για το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Σε ερώτηση αν θα ενισχυθούν περισσότερο τα μέτρα ασφαλείας με αφορμή και την εξαφάνιση του αεροσκάφους στη Μαλαισία, η αερολιμενάρχης δήλωσε:

«Οι διαδικασίες που ακολουθούμε είναι ήδη πολύ αυστηρές. Μπορεί να μην έχουμε μεγάλη κίνηση αλλά τα μέτρα παραμένουν».
Μετά την σύσκεψη στο αεροδρόμιο ο υποδιοικητής της ΥΠΑ επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΞΡ κ. Α. Καμπουράκη.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος επίσης η αντιπρόεδρος της ΕΞΡ κ. Α. Καραγιάννη, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Μ. Μαρκόπουλος και Γιώργος Τσέλιος, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας κ. Ευαγγελία Παναή και ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕΔ κ. Γιάννης Κακλιός.

«Είχαμε συνάντηση εργασίας με τον υποδιοικητή της ΥΠΑ κ. Β. Αλευρά. Συζητήσαμε ζητήματα που σχετίζονται με την βασική πύλη εισόδου του νησιού μας η οποία για μας έχει μεγάλη σημασία αφού από αυτή διακινούνται 1,9 εκατομμύριο επισκέπτες το έτος. Εκθέσαμε τις απόψεις μας, επισημάναμε θέματα και ζητήσαμε τη συνδρομή του υποδιοικητή ενόψει της ημερίδας που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαρτίου με την συμμετοχή του υφυπουργού κ. Μ. Παπαδόπουλου και του διοικητή της ΥΠΑ κ. Δ. Κούκη», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Αντώνης Καμπουράκης.
Σε ερώτηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου ο κ. Α. Καμπουράκης δήλωσε:

«Το θέμα της ιδιωτικοποίησης δεν είναι αυτοσκοπός. Προτεραιότητά μας είναι οι ποιοτικές υπηρεσίες και οι δυνατότητες που παρέχει το αεροδρόμιο στους επισκέπτες. Οι τιμές πρέπει να είναι ελκυστικές και να συμβάλλουν ώστε η Ρόδος να είναι ανταγωνιστικός προορισμός. Δεν έχουμε αντίρρηση στην ιδιωτικοποίηση. Δεν επικεντρώνουμε την προσοχή μας στο ποιός είναι ο διαχειριστής του αεροδρομίου. Δεν είναι δική μας δουλειά να επιλέξουμε. Εμείς θέλουμε καλές και πολλές υπηρεσίες».

Ο πρόεδρος της ΕΞΡ δήλωσε ακόμα πως οι τουρίστες που φτάνουν στο νησί μέσω του αεροδρομίου, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να δουν τις φυσικές ομορφιές της Ρόδου.

«Δεν μπορεί να έρχεται κάποιος στη Ρόδο και να μην γνωρίζει τον φυσικό της πλούτο και μην μπορεί να επισκεφθεί ούτε την κοινότητα του Παραδεισίου. Είναι ώρα να συζητήσουμε για να περιληφθούν αρκετά και σημαντικά ζητήματα στον όποιο σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα της Ρόδου», δήλωσε ο κ. Α. Καμπουράκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου