Ειδήσεις

Προβληματισμός για τη ρωσική αγορά

«Κρίσιμο και καθοριστικό για την πορεία των αφίξεων από τη Ρωσία θα είναι το δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 19 Μαρτίου για την ανεξαρτητοποίηση της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας από την Ουκρανία».

Αυτό δήλωσε στη «δ», ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων κ. Γιώργος Ματσίγκος, που επισκέφθηκε τη Μόσχα και είχε συναντήσεις με στελέχη μεγάλων τουριστικών οργανισμών.
«Το κλίμα δεν είναι αρνητικό για τη Ρόδο. Όλοι όμως περιμένουν την έκβαση του δημοψηφίσματος για την απόσχιση ή μη της Κριμαίας από την Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.

«Οι τουριστικοί πράκτορες είναι σε αναμονή των εξελίξεων στη χώρα τους και αγωνιούν», τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων και πρόσθεσε πως δεν πρόκειται να σημειώσουν φέτος αύξηση οι αφίξεις των τουριστών από τη Ρωσία.

«Εκτιμώ πως δεν θα σημειώσουν αύξηση οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία. Μακάρι να έχουμε τον ίδιο αριθμό επισκεπτών με πέρσι.Αν δεν λυθεί το πρόβλημα που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία και διολισθήσει περισσότερο το εθνικό νόμισμα της Ρωσίας, θα υπάρξουν δυσμενείς εξελίξεις», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Το τοπίο σχετικά με τις αφίξεις από τη Ρωσία αναμένεται να ξεκαθαρίσει πλήρως στην τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ που θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 19 έως 22 Μαρτίου.
Στην διεθνή έκθεση ΜΙΤΤ που διεξάγεται από το 1994 συμμετέχουν εκπρόσωποι από 3.000 εταιρείες, που δραστηριοποιούνται σε 198 προορισμούς.

«Τελούμε σε αναμονή των εξελίξεων και του δημοψηφίσματος. Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως στην τουριστική έκθεση που θα διεξαχθεί στη Μόσχα. Θα λάβουμε μέρος και από τις συναντήσεις που θα έχουμε με τους τουρ οπερέιτορς θα προκύψει η έκβαση των αφίξεων από τη συγκεκριμένη αγορά που εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική για τη Ρόδο», δήλωσε ο κ. Γιώργος Ματσίγκος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου