Ειδήσεις

«Φέρτε πίσω τα κλεμμένα» και με τον νόμο

Σε διαβούλευση τίθεται από την Παρασκευή 14 Μαρτίου, ιστορικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης το οποίο υλοποιεί πλήρως τη λαϊκή επιταγή «φέρτε πίσω τα κλεμμένα».

Σύμφωνα με την έτοιμη διάταξη του υπουργείου Δικαιοσύνης που παρουσιάζει «Το Βήμα» στις περιπτώσεις επιστροφής χρημάτων σε περιπτώσεις απάτης υπεξαίρεσης ακόμα και με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 που επισύρεται ποινή ισοβίων μειώνονται δραστικά οι ποινές.

Έτσι οι ποινές διαμορφώνονται ως εξής: Αν τα χρήματα επιστραφούν ως την απολογία μπορεί να επιβληθεί ποινή τριών χρόνων φυλάκισης ενώ 7 χρόνων στην πρωτόδικη δίκη.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση εξαιρούνται από τη διάταξη οι υπουργοί, γενικοί και ειδικοί γραμματείς, βουλευτές αλλά και οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι.

Κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν περισσότεροι στη ρύθμιση αν συμφωνήσουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις στη Βουλη.
Πηγή: Το Βήμα

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου