Eνώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου προσέφυγε χθες μια κάτοικος του Αρχαγγέλου, που φέρεται να λειτουργεί γραφείο χαρτομαντείας και καφεμαντείας στην κατοικία της και καταμηνύθηκε από έναν συντοπίτη της για απάτη.
Η καταγγελλόμενη πέρασε συγκεκριμένα χθες στην «αντεπίθεση» υποβάλλοντας μήνυση εις βάρος του ανωτέρω για τα αδικήματα της εκβίασης, της απάτης, της απάτης στο δικαστήριο, της ψευδούς καταμήνυσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κάτοικος Αρχαγγέλου ισχυρίστηκε ότι η γυναίκα, με σκοπό το περιουσιακό όφελος, τον έπεισε για τις ιδιαίτερες δήθεν ικανότητές της αλλά και της συνεργάτιδάς της και του υποσχέθηκε λύση στο πρόβλημά του, παραπλανώντας τον, εκμεταλλευόμενη τον ψυχικό πόνο του και την ευπιστία του.
Ο Ροδίτης ισχυρίστηκε ότι βίωσε με πολύ επίπονο και δυσάρεστο τρόπο τον χωρισμό του με την μέχρι τότε συμβία του, τον Αύγουστο του 2016. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τον αφελή και παθητικό χαρακτήρα του αποτέλεσε την αφορμή για την γνωριμία του με την εγκαλούμενη που, όπως υποστήριξε, τον έπεισε ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει να λύσει το πρόβλημά του, πείθοντας την πρώην συμβία του να επιστρέψει στο σπίτι τους.
Επισκέφθηκε, όπως ισχυρίστηκε, την κατοικία της περίπου δεκαπέντε φορές και στις αρχές Οκτωβρίου του 2016, φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά ότι έχει την λύση για το πρόβλημά του και ότι αυτή απαιτεί την συνεργασία μιας γνωστής της «μάγισσας», κατοίκου Τουρκίας, ενώ του ζήτησε να της καταβάλει το ποσό των 3.000 ευρώ.
Φέρεται να του εξήγησε, ότι η συνεργάτιδά της αυτή, η οποία ήταν ιδιαίτερα έμπειρη και ικανή κατά τα λεγόμενά της, με την χρήση κατάλληλων βοτάνων, «διάβασμα» ευχών και ξορκίων κατά την διάρκεια της νύχτας σε υπόγειες τοποθεσίες σε βάθος σαράντα μέτρων, θα κατάφερνε να λύσει το πρόβλημά του.

Τον Δεκέμβριο του έτους 2016 τον ενημέρωσε ότι η συνεργάτιδά της αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω του χαρακτήρα της πρώην συμβίας του και ότι θα πρέπει να της καταβάλει επιπλέον το ποσό των 4.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει τις ενέργειές της, να κάμψει την αντίστασή της και να επιτύχει την επιστροφή της.
Υποστήριξε ότι κατά την διάρκεια των επόμενων τριών περίπου μηνών, υπέγραψε διάφορα έγγραφα που του προσκόμισε πάντα για την εξεύρεση αγοραστών για τα ακίνητά του, χωρίς, όπως λέει, να τα διαβάσει. Τον Ιούνιο του έτους 2017 εκποίησε τον ένα αγρό και της κατέβαλε, όπως υποστηρίζει, το τίμημα των 4.000 ευρώ.
Ακολούθως, όπως ισχυρίζεται, του ζήτησε το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να συνεχίσει τα «μάγια» και τον έπεισε, εφόσον γνώριζε ότι δεν διέθετε χρήματα, να της μεταβιβάσει, ως δικαιοπάροχος, την κυριότητα ακινήτου του.
Η γυναίκα ωστόσο προσβάλλει όλα τα ανωτέρω ως απολύτως ψευδή και συκοφαντικά υποστηρίζοντας ότι είχε συμφωνήσει μαζί του την αγορά ενός ακινήτου του και συγκεκριμένα ενός αγρού μη άρτιου και οικοδομήσιμου, έναντι 4.000 ευρώ στα Κολύμπια, ότι του κατέβαλε το ποσό και υπέγραψαν σχετική απόδειξη και συμφωνητικό, ενώ εκείνος υπέγραψε ειδική εντολή και εξουσιοδότηση σε δικηγόρο για να συνομολογήσει, για λογαριασμό του, στην αγωγή χρησικτησίας που θα ασκούσε εκείνη. Η εξουσιοδότηση φέρει το γνήσιο υπογραφής του από ΚΕΠ και εξουσιοδότησή του προς τον δικηγόρο! Εις χείρας της βρίσκεται μάλιστα και ο πρωτότυπος τίτλος του ακινήτου!!
Πράγματι, ασκήθηκε, η αγωγή χρησικτησίας ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ρόδου, του επιδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2017 και την παρέλαβε ο ίδιος. Συζητήθηκε ερήμην του και εκδόθηκε απόφαση.
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι δεν του κοινοποίησε άμεσα την απόφαση διότι έπρεπε να συλλέξει χρήματα για τον φόρο χρησικτησίας, και διατείνεται ότι περί τα τέλη Οκτωβρίου του 2019, άρχισε να μεταβαίνει στο αγροτεμάχιο και να της αξιώνει, εκβιαστικά, περισσότερα χρήματα, αναγκάζοντάς την να του την επιδώσει και ακολούθως άσκησε έφεση κατά αυτής.
Την ίδια ημέρα μαζί με την έφεση, όπως διατείνεται υπέβαλε και την μήνυση εις βάρος της.
Η γυναίκα διαψεύδει μάλιστα ότι λειτουργεί γραφείο χαρτομαντείας και ότι ασχολείται με τέτοιου είδους «επαγγέλματα», όπως ψευδές χαρακτηρίζει και τα περί συνεργάτιδάς της στην Τουρκία.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ