Σε εξέλιξη είναι στο τοπικό ΚΙΝ.ΑΛ. οι προσυνεδριακές διαδικασίες, ενόψει του 2ου Καταστατικού Συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 και 31 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας (Σ.ΕΦ.) στον Πειραιά.
Σε τοπικό επίπεδο καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή αντιπροσώπων στο συνέδριο, οι οποίοι θα αναδειχθούν μέσα από εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 3 Μαρτίου.
Τα μέλη του Κινήματος Αλλαγής καλούνται να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους για το Συνέδριο, από τις Τοπικές τους Οργανώσεις και στο πλαίσιο αυτό καλούνται να μπουν στο members.kinimaallagis.gr για να επιβεβαιώσουν αν είναι μέλη και να μάθουν πού ψηφίζουν.
Όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους αν είναι ήδη μέλη, έχουν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου.
Υποψηφιότητα για υποψήφιος σύνεδρος μπορεί κανείς να υποβάλει μέχρι την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, είτε μέσω της πλατφόρμας members.kinimaallagis.gr, είτε με αποστολή email στο synedriokinimaallagis@gmail.com. Εγγραφές αλλοδαπών με αποστολή email στο mitrookinimaallagis@gmail.com. Για οποιοδήποτε πρόβλημα σε εγγραφή ή επικαιροποίηση στοιχείων μπορούν να απευθύνονται στο mitrookinimaallagis@gmail.com.
Για την εκλογή συνέδρων θα υπάρχει μονοσταυρία καθώς και καταβολή τέλους συμμετοχής 2 ευρώ. Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 3.500 σύνεδροι και το εκλογικό μέτρο θα είναι ένας σύνεδρος ανά 18 μέλη.
Τα σημεία που θα στηθούν κάλπες αναλυτικά για κάθε νησί, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.

Περιοδείες στα χωριά
Η Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. Δωδεκανήσου βρίσκεται στη διαδικασία κατάρτισης προγράμματος επισκέψεων στα χωριά της Ρόδου και αντιστοίχως το ίδιο θα γίνει από τα τοπικά κομματικά όργανα σε όλα τα νησιά του νομού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», οι κατευθυντήριες γραμμές που έχουν δοθεί από τα κεντρικά του ΚΙΝ.ΑΛ. είναι να δοθεί έμφαση στην κοινωνία και τις ανάγκες της, γι αυτό και η προσωπική επαφή των στελεχών του κόμματος με τους πολίτες βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων, με ορατό το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής νότιας Δωδεκανήσου συνοδευόμενα από στελέχη του κόμματος θα επισκεφθούν τα χωριά της Ρόδου προκειμένου να διανείμουν φυλλάδια με τις θέσεις του ΚΙΝ.ΑΛ. για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών.
Στόχος είναι να εμπεδωθεί το κόμμα ως τρίτος πόλος και ως «υπεύθυνη δύναμη», κερδίζοντας πολίτες που βλέπουν με επιφύλαξη το δίπολο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κι αυτό όπως εκτιμούν τα στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. μπορεί να επιτευχθεί με άνοιγμα προς την κοινωνία και τους πολίτες.
Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ, θα ξεκινήσουν άμεσα περιοδείες προκειμένου να παρουσιάσουν την πρόταση του κόμματος για Οικονομική Ανάκαμψη και Κοινωνική Δικαιοσύνη
Όπως σημειώνουν κορυφαία στελέχη του ΚΙΝ.ΑΛ. το κλίμα είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό του 2015 και μπροστά στην ανάγκη διαμόρφωσης τρίτου πόλου με αξιώσεις και λόγο για την επόμενη ημέρα, οι επιλογές των υποψηφίων βουλευτών του χώρου θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτή την προσπάθεια.
Όπως εκτιμούν στο ΚΙΝ.ΑΛ. η περίοδος που διανύουμε είναι η πλέον κρίσιμη πολιτικά, αφού η ταυτόχρονη διεξαγωγή των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή τον Μάιο του 2019 και ανεξάρτητα από το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών –που είναι πολύ πιθανόν να συμπέσουν- έχει ήδη προσδώσει χαρακτηριστικά έντονης και πιθανόν παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης
Πίτας – ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου ΚΙΝ.ΑΛ.
Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε. του κόμματος, παρουσία του γραμματέα της ΚΠΕ κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «Μαστίχα». Τιμή Πρόσκλησης: 15€ με πλήρες μενού, κρασί και ζωντανή μουσική.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ