Ειδήσεις

Ο δήμαρχος Ρόδου ζήτησε την παραχώρηση αιγιαλού και παραλίας

Την επίσπευση των διαδικασιών για την παραχώρηση των παραλιών που ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών ζήτησαν από το δήμαρχο κ. Στάθη Κουσουρνά εκπρόσωποι των ομπρελάδων και των εκμισθωτών θαλάσσιων μέσων αναψυχής.

Οι ομπρελάδες και οι εκμισθωτές θαλασσίων μέσων αναψυχής ζήτησαν από το δήμαρχο να κάνει ό,τι μπορεί για την παραχώρηση των ακτών και να τους δώσει την άδεια να ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για την έναρξη της σεζόν. Αναφορά έκαναν και στα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί πέρσι για το ίδιο θέμα.
Αυτός είναι ο λόγος που ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς έστειλε προχθές στο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών κ. Αβραάμ Γούναρη επιστολή με την οποία του ζήτησε να εκδοθεί το αργότερο μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η ΚΥΑ για την παραχώρηση των παραλιών.
Αίτημα για την παραχώρηση των παραλιών ώστε να αποκατασταθούν και οι ζημιές που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία υπέβαλε με επιστολή του στην Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και πρόεδρος της ΔΕΡΜ ΑΕ κ. Γιάννης Περδίκης.

Στην επιστολή του ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς αναφέρει τα ακόλουθα:
ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας»
Κύριε Γενικέ,
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί ΚΥΑ, η οποία προβλέπει την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για την άσκηση δραστηριοτήτων, που εξυπηρετούν τους λουομένους ή την αναψυχή του κοινού( όπως εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, καθισμάτων, ομπρελών, λειτουργία τροχήλατου αναψυκτηρίου κλπ).

Η περσινή καθυστέρηση έκδοσης της ΚΥΑ σε συνάρτηση με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές αλλά και τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν υποστεί οι παραλίες, λόγω των πλημμυρών στο νησί της Ρόδου, θα καταστήσει αδύνατη την εκμίσθωση τους, με αρνητικότατες επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας αλλά και στο νησί της Ρόδου , το οποίο είναι από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.
Παρακαλούμε για τις δικές επείγουσες ενέργειες λόγω του κατεπείγοντος της κατάστασης το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου