Ειδήσεις

Ο κ. Κώστας Σαρρής ζήτησε από τους δικηγόρους «ψήφο εμπιστοσύνης»

«Ψήφο εμπιστοσύνης» για να παραμείνει για μια θητεία ακόμη στο τιμόνι του Δικηγορικού Συλλόγου και να προσφέρει τα μέγιστα στον κλάδο, ζήτησε με ομιλία που πραγματοποίησε προχθές το βράδυ, ο κ. Κώστας Σαρρής.

Την ομιλία του κ. Σαρρή παρακολούθησαν πολλοί δικηγόροι που εκτιμούν το έργο το οποίο έχει επιτελέσει και τους αγώνες που έκανε για να δρομολογηθούν σημαντικά θέματα και να δοθούν λύσεις σε προβλήματα που χρόνιζαν.
Μεταξύ του ακροατηρίου ήταν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Χατζηδιάκος που είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου και στελέχη της ΝΔ, όπως η πρόεδρος της τοπικής επιτροπής πόλεως κ. Σοφία Χατζηγεωργίου, ο κ. Στέφανος Δράκος, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος κ. Μαριάνα Κολώνα και αρκετοί άλλοι.
Ο κ. Κώστας Σαρρής ξεκίνησε την ομιλία του παρουσιάζοντας τους δικηγόρους, που όπως τόνισε, τον στηρίζουν στην εκλογική αναμέτρηση και είναι οι Αναστάσιος Διάκος, Αντώνης Ζερβός, Θωμαής Καλατζή, Μαρία Καραολάνη, Βασίλης Καταβενάκης, Στέλιος Κιουρτζής, Γιώργος Μαυρομάτης, Βίκτωρ Μας, Καλλιόπη Παπαπαύλου- Βαρδέλη, Ιωάννης Πάππου, Βασίλης Περίδης και Ιωάννης Λάμπρου.
«Τιμώ και σέβομαι τον συνυποψήφιο μου κ. Φώτη Κωστόπουλο και τον συγχαίρω για την προσπάθειά του. Ημασταν και μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε να είμαστε φίλοι», δήλωσε ο κ. Κώστας Σαρρής και τόνισε πως στην ουσία οι σύμβουλοι είναι σε ενιαίο ψηφοδέλτιο.

«Δεν υπάρχουν σύμβουλοι παραταξιακοί. Δεν υπάρχουν εξαρτημένοι, όλοι είναι ανεξάρτητοι. Άπαντες έχουν την γνώμη και την κρίση τους. Ο νόμος αναφέρει πως όλοι περιλαμβάνονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο προκειμένου ο εκάστοτε ψηφοφόρος να επιλέξει εκείνους που επιθυμεί. Αυτό δεν αποκλείει την επιδίωξη κάποιου να διεκδικήσει την προεδρία με την στήριξη των ανθρώπων που επιθυμεί», τόνισε ο κ. Σαρρής.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαρρής στη θητεία του πλάι στους κκ Μάνο Κόκκινο και τον αείμνηστο Μανώλη Πάππου.

«Διδάχθηκα πολλά και πάνω από όλα το ήθος που έδειξαν στο Σύλλογο. Αποστασιοποιήθηκα για προσωπικούς λόγους το 1991. Επανήλθα το 1998 και από το 1999 εκλέγομαι στη θέση του προέδρου. Είναι η μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου. Αυτό μου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρω στους συναδέλφους που με τίμησαν και συνεχίζουν να με τιμούν με την παρουσία τους», είπε ο κ. Κώστας Σαρρής.
«Δεν είχα λόγο να είμαι υποψήφιος ξανά. Δέχθηκα όμως πολλές πιέσεις από μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου. Κάποιοι έλεγαν πως δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Για το λόγο αυτό αποφάσισα να λάβω μέρος στις εκλογές και να ζητήσω τη στήριξή σας», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ο κ. Σαρρής στη συνέχεια παρουσίασε όσα έγιναν στη διάρκεια όχι μόνο της θητείας που κλείνει αλλά και των προηγουμένων ετών που ήταν στο τιμόνι του Δικηγορικού Συλλόγου. Μεγάλη μάχη δόθηκε, όπως τόνισε, για να μην ενταχθούν τα Κτηματολόγια της Ρόδου, της Κω και της Λέρου στο εθνικό κτηματολόγιο.
«Αντισταθήκαμε και αντιδράσαμε στην ένταξή μας στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Ήθελαν να μας εντάξουν σε αυτό το φορέα. Πετύχαμε να μείνουν οι δικές μας δομές», δήλωσε ο κ. Σαρρής και πρόσθεσε πως απόπειρα ένταξης των κτηματολογίων των νησιών στην εταιρεία “Κτηματολόγιο ΑΕ” έγινε και πρόσφατα.
«Είναι προτιμότερο να ανήκουν τα κτηματολόγια μας στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Προσπαθήσαμε και φέραμε τη δική μας δομή σε μια βατή κατάσταση. Δώσαμε τη δυνατότητα στους συναδέλφους να προσφέρουν υπηρεσίες με αμοιβή. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές», δήλωσε ο κ. Κώστας Σαρρής.
Ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε και στο πολύ καλό κλίμα που επικράτησε από το 1999 μέχρι σήμερα στο Δικηγορικό Σύλλογο.

«Πάνω από όλα διατηρήσαμε την αγάπη, την ομόνοια και την σύμπνοια μεταξύ των συναδέλφων. Λειτουργήσαμε πάντα με πνεύμα κατανόησης σε ό,τι συνέβαινε. Δεν εκθέσαμε ποτέ κανένα. Δεν υπήρξε πνεύμα εκδίκησης ή κάποια συμπεριφορά ανάρμοστη. Οφείλαμε να κρατήσουμε ψηλά το Σύλλογο. Όταν πρωτοεισήλθα στο χώρο υπήρχαν σπαραγμοί και αντιμαχόμενες παρατάξεις. Αυτά τώρα αποτελούν παρελθόν. Σε όλα αυτά τα χρόνια δεν δημιουργήθηκαν φατρίες και κλίκες», δήλωσε ο κ. Σαρρής και πρόσθεσε πως η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου λειτούργησε σωστά και απέναντι στους δικαστές.
«Σταθήκαμε απέναντι στους δικαστές σαν ισότιμοι δημόσιοι λειτουργοί. Ναι μεν καλές σχέσεις αλλά και ισοτιμία. Αντιδράσαμε σε μη σωστές συμπεριφορές σε συναδέλφους. Έξω από το δικαστήριο δεν υπάρχουν ιδιαίτερες σχέσεις με δικαστικούς και καμία εξάρτηση», δήλωσε ο κ. Κώστας Σαρρής.
Ο κ. Σαρρής αναφέρθηκε και στον αγώνα που έγινε προκειμένου να λαμβάνουν οι δικηγόροι, που ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, το νεόσημο. Αυτό, όπως τόνισε, ήταν πρωτοπόρα κίνηση σε πανελλήνιο επίπεδο.

«Το νεόσημο δείχνει πως ο Δικηγορικός Σύλλογος στέκεται πλάι στα παιδιά του και τα φροντίζει. Σταθήκαμε κοντά και στις γυναίκες νομικούς, που έγιναν μητέρες», δήλωσε ο κ. Σαρρής.
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο κ. Σαρρής και στην παρουσία του Δικηγορικού Συλλόγου σε ημερίδες και συνέδρια με μεστές και τεκμηριωμένες εισηγήσεις.
«Παρείχαμε δωρεάν βοήθεια σε πάσχοντες. Εκδώσαμε την Δωδεκανησιακή Νομολογία, στοιχεία της οποίας ζητούν νομικοί και από άλλες περιοχές της χώρας.

Συνεργαστήκαμε και με άλλους φορείς. Πρέπει να τονίσω πως δεν είχαν στο Σύλλογό μας θέση και τα κομματικά ζητήματα. Από το έτος 2000 εισήλθαμε σε μια δύσκολη περίοδο. Προσπαθήσαμε να στηρίξουμε και να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε επ’ ωφελεία του Συλλόγου μας. Δεχθήκαμε πιέσεις γιατί ορισμένοι θεωρούσαν πως το επάγγελμά μας είναι κλειστό και πρέπει να ανοίξει», τόνισε ο κ. Σαρρής που αναφέρθηκε και στον αγώνα που έγινε για την κατάργηση των πολυμελών συνθέσεων στα Πρωτοδικεία. «Η αρχή έγινε από το Εφετείο και στο Κακουργημάτων», τόνισε ο κ. Σαρρής. «Δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Ρουπακιώτη ούτε και με τον κ. Παξινό. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει και κακό κλίμα», τόνισε ο κ. Σαρρής που αναφέρθηκε και στις επιτροπές που συστάθηκαν μεν αλλά δεν λειτούργησαν, όπως έπρεπε, γιατί δεν υπήρχε μεγάλη συμμετοχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαρρής και στο γεγονός ότι ήταν ίσως ο μοναδικός άνθρωπος που κατάφερε να θέσει αρκετά και σημαντικά ζητήματα στον πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά κατά την επίσκεψή του στη Ρόδο.
«Ήρθαν μετά τα μνημόνια και φθάσαμε σε κατάσταση αβεβαιότητας. Έγιναν κινητοποιήσεις. Εμείς κρατήσαμε σωστή στάση γιατί επιθυμούσαμε να σώσουμε αρκετά και σημαντικά στοιχεία του δικηγορικού λειτουργήματος. Δώσαμε αγώνα για τις νόμιμες αμοιβές των νομικών. Πετύχαμε το μείζον αν και τα προβλήματα δεν έχουν τέλος. Τώρα κάνουν αναφορά στον κώδικα περί δικηγόρων, που κάποιοι επιδιώκουν την αλλαγή του. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για αγώνες. Σε κατάσταση επιφυλακής είμαστε και για το φόρο ακίνητης περιουσίας», δήλωσε ο κ. Σαρρής που αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχθηκε για τις θέσεις που κατέθεσε για τον Κώδικα περί Δικηγόρων.

«Κάναμε πρόταση για να διατηρηθούν τα γραμμάτια επί ποινή απαραδέκτου. Είναι ζήτημα μείζον για κάποιους και ο Κώδικας Περί Δικηγόρων. Για το λόγο αυτό πρέπει να καιροφυλακτούμε», τόνισε ο κ. Σαρρής.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαρρής και στο μεγάλο αγώνα που συνεχίζει να δίνει για την μεταφορά των υπηρεσιών της δικαιοσύνης στο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου.

«Με την ευκαιρία της παρουσίας μου στο υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσα και αυτό το θέμα. Ο υπουργός ήταν ενήμερος γιατί είχε κατατεθεί και ερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό. Φαίνεται πως δεν θα χρησιμοποιηθεί από το υπουργείο Υγείας για να δημιουργηθούν δομές υγείας. Τη στιγμή που ο κ. Χατζηδιάκος με ενημέρωσε πως θα διατεθεί για το έργο 1,5 εκατομμύριο ευρώ μπορούμε να προχωρήσουμε αφού δεν υπάρχει σε άλλο σημείο της πόλεως ακίνητο για να μεταφερθούν οι υπηρεσίες της δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Κώστας Σαρρής που αναφέρθηκε και στο θέμα του κτηματολογικού δικαστή.
Ο κ. Σαρρής τόνισε πως δεν αποκλείεται ο υπουργός Δικαιοσύνης να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη Ρόδο και την Κω για να εξετάσει θέματα της αρμοδιότητάς του.

«Πρόταση κάναμε και για το απαράδεκτο συζητήσεως της αγωγής. Κατά την επίσκεψή μου στην Αθήνα περίμενα έξι ώρες για να συναντηθώ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Ο κ. Αθανασίου δεσμεύθηκε να συνεργαστεί με το υπουργείο Οικονομικών για να γίνει τροποποίηση. Κατέστησα σαφές ότι είμαστε έτοιμοι για κινητοποιήσεις. Εμείς εδώ έχουμε αρκετές υποθέσεις χρησικτησίας», τόνισε ο κ. Σαρρής.

«Δεν μπορούμε να είμαστε ήσυχοι γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους. Σοβεί το θέμα με τις ασφαλιστικές εισφορές καθώς αρκετοί συνάδελφοι είναι στο κόκκινο εξαιτίας της κρίσης. Είμαστε σε καθημερινή δράση και το νέο συμβούλιο στο οποίο θα μετέχουν πολλά νέα πρόσωπα θα δώσει νέους αγώνες. Ακόμη τονίζω πως μια ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει τον αρχηγό και τον προπονητή που έχει», τόνισε ο κ. Σαρρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου