Ειδήσεις

Επιστολή του περιφερειάρχη για την κάλυψη των κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο απέστειλε ο περιφερειάρχης κ. Γιάννης Μαχαιρίδης για την κάλυψη των κενών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Αναλυτικά, η επιστολή είναι η ακόλουθη:

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω τον ενδιαφέρον της Περιφέρειας Ν. Αιγαίο για το ζήτημα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών, και να σας υποβάλλω τις προτάσεις μας, κατόπιν διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Έχοντας σαν στόχο την βελτίωση της εκπαίδευσης και λαμβάνοντας υπόψη την νησιωτικότητα της Περιφέρειας μας, θεωρώ ότι πρέπει προχωρήσει η κάλυψη των κενών που έχουν διαπιστωθεί στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και Ι.Ε.Κ. Κενά που δημιουργήθηκαν έπειτα από την μεταφορά ειδικοτήτων όπως φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, αισθητικοί, βρεφονηπιοκόμοι, κομμωτές, τεχνίτες.

Για την κάλυψη αυτών των θέσεων μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Επιπλέον κενά έχουν διαπιστωθεί στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε θέσεις όπως Μαθηματικών, Φυσικών, Φυσικής Αγωγής κ.ο.κ., η κάλυψη των οποίων μπορεί να επιτευχθεί από εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε σήμερα διαθεσιμότητα και κατέχουν δεύτερο πτυχίο Ανώτερης Εκπαίδευσης. Τέλος, νιώθω υποχρεωμένος να σας τονίσω την ανάγκη επαναφοράς των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑ-Λ, οι οποίες αποτελούν βασικό μέρος της τεχνικής-Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και αναμένω τις δικές σας ενέργειες για την επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου