Τοπικές Ειδήσεις

Κατατέθηκαν πάνω από 1.200 αιτήσεις για το βοήθημα του Δήμου Ρόδου

Πάνω από 1.200 αιτήσεις έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα από συμπολίτες μας προκειμένου να λάβουν το οικονομικό βοήθημα των 300 ευρώ το οποίο εξήγγειλε η δημοτική αρχή Ρόδου.
Για το θέμα αυτό είχε συνάντηση και συνεργασία χτες, στο δημαρχιακό μέγαρο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Γιάννη Καμπούρη.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Εγγλέζος:
«Η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη και τα ΚΕΠ από ολόκληρο το νησί της Ρόδου δεν έχουν ακόμη αποστείλει τα τελικά αποτελέσματα. Η προθεσμία έληξε κανονικά στις 8 Ιανουαρίου 2021 αλλά ακόμη κατατίθενται αιτήσεις. Εμείς ως ΕΚΡ, ζητήσαμε από τον δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο να δοθεί το οικονομικό αυτό βοήθημα σε όσους το έχουν πραγματική ανάγκη και τηρούν τις προϋποθέσεις. Δηλαδή να είναι άνεργοι, να μην έχουν λάβει κανένα βοήθημα ή επίδομα από το κράτος καθ’ όλη την διάρκεια της κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού και να μην έχουν ενταχθεί στην επιδότηση ανεργίας. Επιπλέον, ζητήσαμε να γίνουν πιο ευέλικτες οι προϋποθέσεις για να βοηθηθούν περισσότεροι δικαιούχοι αφού με την κρίση και τα λοκντάουν είναι πολλές οι κατηγορίες εργαζομένων που τελικά δεν βρήκαν δουλειά και δεν κατάφεραν να λάβουν κανένα βοήθημα ή επίδομα από αυτά που δίνει η κυβέρνηση».

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Σημειώνεται πως προτεραιότητα δόθηκε σε πολίτες που εργάζονταν σε τουριστικές επιχειρήσεις και η άπαξ ενίσχυση αφορά:
• Να μην είναι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην Κ.Ε.Α.) και να μη δύνανται να γίνουν
• Να μην εργάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή
• Να μην λαμβάνουν αποζημίωση αναστολής εργασίας (ΕΡΓΑΝΗ-ΑΠΟΡΡΙΨΗ)
• Να μη λαμβάνουν επιδόματα του ΟΑΕΔ (εκτός του εφάπαξ)
• Να μην έχουν λάβει εντός του τελευταίου έτους έκτακτη οικονομική ενίσχυσή από την Δ/νση Κοινωνικής πολιτικής & Υγείας και τον Δ.Ο.Π
• Τελευταίο εκκαθαριστικό έως 21.000 ευρώ για οικογένειες και έως 10.000 ευρώ για μεμονωμένο άτομο
• Να μην δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και συγκεκριμένα στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με Παράρτημα Ρομά καθώς και σε όλα τα ΚΕΠ του νησιού, μετά από τηλεφωνικό ραντεβού.
Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με τα συνοδευόμενα δικαιολογητικά να αποστέλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση ektakto@rhodes.gr.
Το αρχικό κονδύλι που είχε εγγράψει ο Δήμος Ρόδου για τη χορήγηση αυτού του βοηθήματος ανέρχεται στα 60.000 ευρώ περίπου όπως είχε ανακοινωθεί αρμοδίως ενώ στελέχη της δημοτικής αρχής είχαν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί, εάν απαιτηθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου