Εξιχνιάστηκαν άμεσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, δύο υποθέσεις ένοπλης ληστείας σε περίπτερα και μια κλοπή δίκυκλου που διαπράχθηκαν την 12 Ιανουαρίου 2021 στη Ρόδο.
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθη το απόγευμα της ιδίας ημέρας ένας 18χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας (τετελεσμένη και σε απόπειρα), κλοπής και παραβίασης της νομοθεσίας των όπλων.
Ο κατηγορούμενος θα απολογηθεί σήμερα ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα την 12η Ιανουαρίου 2021 καταγγέλθηκε από έναν υπάλληλο περιπτέρου που βρίσκεται επί της οδού Γεωργίου Σεφέρη ότι περί ώρα 02:30′ της ιδίας, άγνωστος δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μετέβη εκεί και κραδαίνοντας στο χέρι του ένα πιστόλι, του ζήτησε να του παραδώσει το ταμείο του περιπτέρου. Ο δράστης τράπηκε σε φυγή όταν ο υπάλληλος του περιπτέρου έσπευσε να καλέσει την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης επιβιβάστηκε σε παπάκι και ξεκίνησαν τις αναζητήσεις.
Την ίδια ημέρα καταγγέλθηκε στο Α.Τ. Ιαλυσού από τον υπάλληλο περιπτέρου που βρίσκεται επί της οδού Ηρακλειδών, ότι την 02:55′ ώρα της ίδιας ημέρας άγνωστος δράστης, μετέβη εκεί με την απειλή πιστολιού τον εξανάγκασε να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των 350 ευρώ και είδη καπνικής συνολικής αξίας 310 ευρώ. Διέφυγε με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο με μοτοσικλέτα χρώματος μπλε. Οι κινήσεις του και στις δύο περιπτώσεις καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που διαθέτουν τα περίπτερα.
Το πρωί της ίδιας ημέρας καταγγέλθηκε από έναν ημεδαπό ότι άγνωστος δράστης, από την 21:30′ της 11ης Ιανουαρίου 2021 έως την 08:00′ ώρα της επομένης αφαίρεσε την μοτοσυκλέτα του που όπως προέκυψε ήταν εκείνη που χρησιμοποίησε ο δράστης στις δύο ληστείες.
Το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου 2021 εντοπίστηκε ο 18χρονος στο 6° χλμ. Ρόδου – Λίνδου και προσήχθη.
Οδήγησε τους αστυνομικούς σε καβάτζα, πλησίον του σημείου που εντοπίστηκε, όπου είχε αποκρύψει την κλαπείσα δίκυκλη μοτοσικλέτα. Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα μπουφάν χρώματος λαδί και παπούτσια χρώματος μαύρου που φορούσε. Απολογούμενος αποδέχτηκε το σύνολο των σε βάρος του αποδιδόμενων κατηγοριών περιγράφοντας λεπτομερώς τον τρόπο δράσης του.
Ακόμη, ανέφερε ότι τα προϊόντα της ληστείας τα κατανάλωσε και κάποια από αυτά τα χάρισε σε φίλους του ενώ ολόκληρο το χρηματικό ποσό το χρωστούσε σε δοσοληψία ναρκωτικών.
Όσον αναφορά το πιστόλι ισχυρίστηκε ότι είναι ψεύτικο, τύπου «air soft» και το πέταξε σε θαμνώδη απόκρημνη περιοχή του Προφήτη Ηλία στα Κοσκινού.
Ως συνήγορός του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Μάνος Τεχνίτης

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ