Τοπικές Ειδήσεις

Αλέξανδρος Κολιάδης: Αποφασίστηκε το νέο σχήμα της δημοτικής αρχής

Αποφασίστηκαν οι θέσεις ευθύνης των νεοεκλεγέντων αιρετών στον Δήμο Ρόδου ωστόσο θα ανακοινωθούν από τον νέο δήμαρχο Ρόδου κ. Αλέξανδρο Κολιάδη επισήμως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, όπως χθες το απόγευμα ανακοίνωσε στους εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της παρατάξεως του «ΕΝΑ – Αλλάζουμε τη Ρόδο».
Ο κ. Κολιάδης κατέστησε χθες σαφές ότι δεν θέλει περίοδο χάριτος και ότι δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες για την μη δρομολόγηση λύσεων σε θέματα της λειτουργίας του Δήμου Ρόδου.
Θυμίζουμε ότι ο νέος δήμαρχος Ρόδου είχε σειρά συναντήσεων με πρώην δημάρχους που θήτευσαν στο παρελθόν στον Δήμο Ρόδου.
Συναντήθηκε ειδικότερα με τους πρώην δημάρχους Ροδίων και Ρόδου κ.κ. Γιώργο Γιαννόπουλο και Στάθη Κουσουρνά ενώ έχει ήδη αποφασίσει να αναθέσει καθήκοντα γενικού γραμματέα ή ειδικού συμβούλου στον Δήμο Ρόδου στον πρώην δήμαρχο Νότιας Ρόδου και αντιδήμαρχο επί των Οικονομικών του Δήμου Ροδίων κ. Μανώλη Σαββή.
Σημειώνεται επίσης ότι από την 1η Ιανουαρίου 2024 ο αριθμός των έμμισθων αντιδημάρχων στον Δήμο Ρόδου μειώνεται σε 8 και των άμισθων σε 3 αλλά και ότι δύναται ο δήμαρχος να δημιουργήσει ακόμη δύο θέσεις μετά την κατάργηση δια νόμου του ΔΟΠΑΡ και με απόφαση δημοτικού συμβουλίου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ έχει αποφασίσει την συγχώνευση υπηρεσιών για να εξασφαλίσει ένα νέο μικρότερο και ευέλικτο σχήμα διοίκησης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το νέο διοικητικό σχήμα του Δήμου Ρόδου δεν απέχει, παρά ελάχιστα και αφού έγιναν «διορθωτικές» κινήσεις, από τα όσα είχε αποκαλύψει η «δημοκρατική» την 6η Δεκεμβρίου 2023.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κολιάδης θα κρατήσει ο ίδιος την θέση του πολιτικού προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών, του Σχεδιασμού και της Πολεοδομίας που θα λειτουργούν ενιαία.
Συγχώνευση θα υπάρξει και στους τομείς Πολιτισμού και Τουρισμού χωρίς όμως να έχει ακόμη αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει την αντιδημαρχία αυτή.
Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα αναλάβει ο κ. Κυριάκος Κασάπης φαρμακοποιός.
Ο κ. Βάϊος Καλοπήτας θα αναλάβει αναπληρωτής δημάρχου και αντιδήμαρχος Μεσαιωνικής Πόλης.
Ο κ. Κώστας Χαλκιάς, δικηγόρος θα αναλάβει, όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, την αντιδημαρχία των οικονομικών.
Ο κ. Θωμάς Σωτρίλλης θα αναλάβει την αντιδημαρχία της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών.
Ο κ. Σωτήρης Βαγιανός πρόκειται να αναλάβει την ΔΕΥΑ Ρόδου ενώ η διοίκηση της ΔΕΡΜ ΑΕ θα ανατεθεί στον κ. Βαλάντη Λάμπη. Στον κ. Βασίλη Βαγιανάκη θα ανατεθεί η διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου.
Ο κ. Δημήτρης Καρατζιάς θα οριστεί αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και καθήκοντα Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου θα αναλάβει ο κ. Γιώργος Πάττας.
Ο κ. Κολιάδης πρόκειται να αναθέσει χωρικές αντιδημαρχίες ή εντεταλμένους με χωρικές αρμοδιότητες στους ακόλουθους:
-Στην κ. Κατερίνα Καραγιάννη των Αφάντου
-Στον κ. Μιχάλη Θωμάτο Καμείρου και υπεύθυνο του Κυνοκομείου
-Στον κ. Θωμά Κώστα Νότιας Ρόδου και Πρωτογενή Τομέα
-Στον κ. Στάθη Μανουσάκη η Καλλιθέα
-Στον κ. Γιώργο Βαρέλλη ο Αρχάγγελος
-Στον κ. Ανδρέα Κόγγο η Ιαλυσός
-Στην κ. Σαββίνα Παπαγεωργίου οι Πεταλούδες
-Στον κ. Κώστα Μενεγάκη ο Αττάβυρος.
Ανακοινώσεις αναμένονται να γίνουν και επισήμως από τον κ. Κολιάδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Αγνη    13.12.2023 21:54

    Κάθε επιτυχία από καρδιάς στο έργο του κ Κολιαδη και στους συνεργάτες του! Αχ να ξαναδώ την Ψαροπουλα χωρίς αυτές τις άσχημες κατασκευές!

Σχολιασμός άρθρου