Στην αντεπίθεση πέρασε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της τροπολογίας για τον Εθνικό Συντονιστή του μεταναστευτικού η αξιωματική αντιπολίτευση. “Κάποιοι δημιούργησαν ένα πρόβλημα και τώρα καλούν εμάς να το λύσουμε” υπογράμμισε ο κ. Στεφανής. Ο ίδιος αναφερόμενος στην τροπολογία  υπογράμμισε ότι με αυτή δημιουργείται “ενιαίος φορέας” ο οποίος θα συμβάλει στο “σφράγισμα των συνόρων”.

Νωρίτερα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι κ.κ. Ν. Βούτσης. Δ. Βίτσας και Δ. Τζανακόπουλος ζήτησαν την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας σε υψηλούς τόνους. Μάλιστα ο κ. Βίτσας την χαρακτήρισε “πύραυλο που έπεσε εδώ μέσα”.

Ο κ. Στεφανής αναφέρθηκε στα όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα η κυβέρνηση σε ότι αφορά την καυτή πατάτα του μεταναστευτικού και την διαχείριση του προσφυγικού. “Μας λέγατε για τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και τι κάνουμε. Ήδη 497 από αυτές έχουν αρχίσει και δηλώνονται και αυτές που δεν δηλώνονται θα ελεγχθούν” τόνισε. Ακόμα ανέφερε ότι ξεκίνησε η μεταφορά ασυνόδευτων ανήλικων σε δομές και θα δοθούν 500 εκ ευρώ στο ΥΠΕΘΑ.

“Αντιμετωπίζει πρόβλημα η χώρα; Ναι αντιμετωπίζει. Είναι εθνικής ασφάλειας θέμα το μεταναστευτικό; Ναι είναι. Είναι εθνική η κρίση; Ναι είναι. Ανησυχούν οι συμπολίτες μας; Ναι ανησυχούν. Δημιουργήθηκαν δομές για να καταλήξουν όπως το κολαστήριο της Μόριας; Ναι. Είναι υποκριτικά όσα λέτε” υπογράμμισε ο υφυπουργός. “Θέλουμε να βοηθήσουμε την χώρα να φύγει μπροστά. Δημιούργησαν ένα πρόβλημα την περασμένη τετραετία και τώρα καλούν εμάς να το λύσουμε. Και θα το λύσουμε”.

Τι λέει η ανακοίνωση της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ

” Στο όνομα του ανθρωπισμού η Κυβέρνηση προβαίνει, χωρίς αναστολές, στην στρατιωτικοποίηση του Κράτους” τονίζεται σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Παρακάμπτει χωρίς δεύτερη σκέψη την διάκριση μεταξύ Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, παραβιάζει την στρατιωτική οργάνωση και ιεραρχία Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, Αστυνομίας, Λιμενικού αλλά και τη διάκριση αρμοδιοτήτων των Πολιτικών Υπηρεσιών.

Συστήνει Ενιαίο Φορέα Επιτήρησης Συνόρων, υπαγόμενο στον Εθνικό Συντονιστή, η οποία θα διοικείται από Ειδικό Επιτελείο και επιμέρους Επιχειρησιακές Διοικήσεις Συνόρων και Τοπικά Συγκροτήματα! Αλλάζει τη δομή και διάρθρωση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Επιχειρησιακών Διοικήσεων.

Μετά την απόπειρα δημιουργίας Αστυνομικού Κράτους η Κυβέρνηση επιχειρεί και τη Στρατιωτικοποίηση του Κράτους και μάλιστα στο όνομα του προσφυγικού! Επιχειρεί την οριζόντια διείσδυση στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις και αν μη τι άλλο υποσκάπτει την υπάρχουσα οργάνωση και λειτουργία τους! Ποια θέση έχει στο σχήμα αυτό ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Αρχηγός του Λιμενικού και οι αντίστοιχοι Υπουργοί που προΐστανται αυτών;

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει την τροπολογία πάραυτα και να επαναφέρει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής”.

πηγή capital.gr

Μαρία Νταλιάνη 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ