Τοπικές Ειδήσεις

Παράταση υποβολής αιτήσεων σε επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης στον τουρισμό/επισιτισμό με πιστοποίηση

Το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο: «Ενδυνάμωση, ενίσχυση των δεξιοτήτων και πιστοποίηση των προσόντων των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο του τουρισμού» με κωδικό ΟΠΣ 5002418, η οποία υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία»», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υποέργου 8 «Προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης, ενδυνάμωσης και ενίσχυσης δεξιοτήτων στον κλάδο του τουρισμού στο Ν. Αιγαίο», πρόκειται να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, δια ζώσης, με τίτλο: «Υποδοχή και εξυπηρέτηση ρωσόφωνων τουριστών».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι διάρκειας 80 ωρών, με εκπαιδευτικό επίδομα 400 ευρώ,  (80 ώρες Χ 5 ευρώ / ώρα κατάρτισης). Το εκπαιδευτικό επίδομα που καταβάλλεται σε εποχικά ανέργους απαλλάσσεται από κάθε φόρο και από την επιβολή τελών χαρτοσήμου.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας στον κλάδο του τουρισμού/επισιτισμού με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Συμπεριλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι με εποχική απασχόληση, ακόμα και αν λαμβάνουν ειδικό εποχικό επίδομα.

Το πρόγραμμα θα οδηγήσει στην πιστοποίηση των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης είναι υποχρεωτική. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να πιστοποιήσουν την επαγγελματική τους επάρκεια.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας που θα προκύπτει από την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης. Το Link για την υποβολή της αίτησής σας είναι:  www.inegsee.gr/aitisi/tourismos/

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων: 29 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 14:00

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Περιφερειακό ΚΕΚ/ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Δωδεκανήσου, Γ. Μαύρου 7, Ζέφυρος, Ρόδου, τηλέφ. επικοιν: 22410-70408

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου