ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΟΟΣΑ: Οι Έλληνες τέταρτος πιο εργατικός λαός παγκοσμίως

news room 1 λεπτό ανάγνωση
εργαζόμενοι

Τις ετήσιες ώρες εργα­σίας των εργα­ζο­μέ­νων σε όλο τον κόσμο υπο­λό­γισε ο Οργα­νι­σμός Οικο­νο­μι­κής Συνερ­γα­σίας και Ανά­πτυ­ξης (ΟΟΣΑ) λαμ­βά­νο­ντας υπόψη την πλήρη/μερική απα­σχό­ληση, τις υπε­ρω­ρίες, τους επο­χι­κούς υπαλ­λή­λους, καθώς και άλλους παρά­γο­ντες.

Με βάση τη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ, το Fortune υπο­λό­γισε τις ώρες εργα­σίας εβδο­μα­διαίως. Οι Έλληνες εργα­ζό­με­νοι, λοιπόν, βρί­σκο­νται στην 4η θέση της λίστας των χωρών με 39,27 ώρες την εβδο­μάδα κατά μέσο όρο. Στην 1η θέση κατα­τάσ­σο­νται οι Μεξι­κα­νοί με 42,85 ώρες, στη 2η οι Κοστα­ρι­κα­νοί με 42,62, στην 3η οι Κορε­ά­τες με 40,85 και στην 5η οι Χιλια­νοί με 38,27 ώρες την εβδο­μάδα.

Οι τελευ­ταίοι…

Όσον αφορά τις τελευ­ταίες χώρες της λίστας, στην 32η βρί­σκο­νται οι Γάλλοι με 28,22 ώρες την εβδο­μάδα κατά μέσο όρο, στην 33η οι Δανοί με 27,62, στην 34η οι Νορ­βη­γοί με 27,44, στην 35η οι Ολλαν­δοί με 27,40 και στην 36η θέση βρί­σκο­νται οι Γερ­μα­νοί με 26,37 ώρες εβδο­μα­διαίως.

Σημειω­τέον ότι οι Αμε­ρι­κα­νοί κατα­λαμ­βά­νουν την 16η θέση με 34,40 ώρες, ενώ οι Ρώσοι την 6η θέση με 38,17 ώρες εβδο­μα­διαίως.

capital.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.