Ειδήσεις

Τράπεζες: Δεν θα βγει στο σφυρί η πρώτη κατοικία

Κόκκινα δάνεια, ρευστότητα και πλειστηριασμοί τέθηκαν επί τάπητος στη σύσκεψη Σαμαρά- Βενιζέλου με τους επικεφαλής των τραπεζών. Πιέσεις από την Τρόικα.

Συμμαχίες με τους επικεφαλής των συστημικών τραπεζών σε κρίσιμα θέματα όπως οι πλειστηριασμοί της κύριας κατοικίας αλλά και η ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων αναζήτησαν ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τρίτης.

Οι συμμαχίες αυτές είναι πολύ σημαντικές για την κυβέρνηση ενόψει και της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα καθώς οι δανειστές φέρονται να επιμένουν στο να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί των ακινήτων –ακόμη και της κύριας κατοικίας- ενώ εγείρουν σοβαρές αντιρρήσεις στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.

Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις που έκανε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο επικεφαλής της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήραν τη στήριξη που επιζητούσαν. Δεν είναι τυχαίο ότι στις επίσημες δηλώσεις του ο κ. Σάλλας τόνισε ότι οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να ενισχύσουν τη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας το 2015, «μια χρονιά κατά την οποία η ανάπτυξη μπορεί να ξεπεράσει το 2,5%».

Ο κ. Σάλλας ήταν επίσης κατηγορηματικός στο ότι οι τράπεζες δεν ενδιαφέρονται να βγάλουν στο σφυρί την κύρια κατοικία κανενός ενώ τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να ενεργοποιήσει τον νόμο για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια όταν αυτός ψηφιστεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου