Ειδήσεις

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Δημιουργείται Οικογενειακό Δικαστήριο

Στη δημιουργία του Οικογενειακού Δικαστηρίου το οποίο θα ασχολείται μόνον με υποθέσεις οικογενειακού δικαίου πχ διαζύγια και επιμέλειες παιδιών προχωρεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο θεσμός είναι πλέον το δρόμο της νομοθέτησης ,όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Νικόλας Κανελλόπουλος σε ανοικτή συζήτηση του τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ, με θέμα «Σύγχρονες μεταρρυθμίσεις Οικογενειακού Δικαίου».

Ο Νικόλας Κανελλόπουλος τόνισε ότι έρχονται «χειρουργικές επεμβάσεις» στον τομέα του Οικογενειακού Δικαίου καθώς ,μεταξύ άλλων :

* Προβλέπεται η εκδίκαση υποθέσεων οικογενειακού δικαίου αποκλειστικά από εξειδικευμένους δικαστές με την υποστήριξη επιστημονικού προσωπικού, ενώ γονείς και παιδιά θα έχουν πρόσβαση σε σωστή ενημέρωση από οικογενειακούς συμβούλους, παιδοψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και επιμελητές ανηλίκων.

Η αρχή επισήμανε ο κύριος Κανελλὀπουλος θα γίνει με την θεσμοθέτησητης υποχρεωτικής απόπειρας επίλυσης μέσω ειδικής οικογενειακής διαμεσολάβησης.

Σε περίπτωση αποτυχίας της διαμεσολάβησης θα ακολουθεί η εισαγωγή της υπόθεσης στο Οικογενειακό Δικαστήριο που θα στελεχώνεται από αποκλειστικής απασχόλησης οικογενειακούς δικαστές.

Οι αποφάσεις του Οικογενειακού Δικαστηρίου θα υπόκεινται σε ένδικα μέσα (έφεση) που θα εξετάζεται σε δευτεροβάθμιο Οικογενειακό Δικαστήριο.

Τhetoc.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου