Τοπικές Ειδήσεις

Σύμη: Στον Πανορμίτη ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου

Το πρωί της Γ΄ Κυριακής Λουκά, 10η Οκτωβρίου 2021, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος, συμφώνως με το μηνιαίο του πρόγραμμα, χοροστάτησε εις τον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία εις το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ταξιάρχου Μιχαήλ του Πανορμίτου Σύμης, με συλλειτουργούς του τον Καθηγούμενο, Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου π. Αντώνιο Πατρό και τον Διάκονο π. Γεώργιο Κακακιό. Το ιερό αναλόγιο διηκόνησε γλυκυφθόγγως ο κ. Μερκούριος Γιανναράς, Αναγνώστης και Πρωτοψάλτης της Ι. Μονής.
Σ’ αυτόν τον Αρχαγγελικό κατανυκτικό Ι. Ναό, προσήλθαν ευάριθμοι πιστοί, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ελευθέριος Οικονόμου, Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, για να συμμετάσχουν ως «σώμα Χριστού και μέλη εκ μέρους» στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, να ακούσουν διά στόματος του Επισκόπου τους τον θείο λόγο και να βιώσουν την αγιαστική χάρη της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Κάθε Ορθόδοξος Ναός είναι άλλωστε ο μόνος χώρος στον οποίο οι πιστοί έρχονται για να αγιασθούν, αλληλοπεριχωρούνται προσευχητικά και προσεγγίζουν τις καρδιές τους πνευματικά, «εικονίζοντες μυστικώς τα Χερουβίμ και προσάδοντες τη ζωοποιώ Τριάδι τον Τρισάγιον Ύμνον».

Μετά την Απόλυση με την φιλόξενη μέριμνα του Πανοσιολ. Καθηγουμένου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος δεξιώθηκε τον κ. Υπουργό εις το Δεσποτικό της Μονής, όπου του προσέφερε τιμής και ευλογίας ένεκα αργυρόν αντίγραφον της Εικόνος του Ταξιάρχου.

Πηγή vimaorthodoxias.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου