Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η τουριστική σεζόν στη Ρόδο. Ο προορισμός έχει αναπτύξει μία μεγάλη δυναμική, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία όσον αφορά στις τουριστικές αφίξεις εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το περασμένο Σάββατο αφίχθησαν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» συνολικά 11.700 επιβάτες με πτήσεις τσάρτερ, αριθμός μεγαλύτερος ακόμη και από το Σάββατο του Δεκαπενταύγουστου που μέχρι τώρα δεν είχε ξεπεραστεί.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 15 Αυγούστου, στο Peak της πρωτόγνωρης αυτής τουριστικής σεζόν λόγω της πανδημίας, είχαν αφιχθεί στον κρατικό αερολιμένα Ρόδου 10.400 ξένοι επισκέπτες (πρόκειται αποκλειστικά για επιβάτες πτήσεων από το εξωτερικό). Το «ρεκόρ» αυτό έσπασε προς έκπληξη όλων στο δεύτερο Σάββατο του Οκτώβρη, πράγμα σπάνιο! Το 90% των πτήσεων ήταν από τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία και οι πληρότητες στα αεροσκάφη άγγιζαν το 100%!
Όπως όλα δείχνουν, η ζήτηση για τη Ρόδο κατά τη χαμηλή, φθινοπωρινή περίοδο είναι αυξημένη. Ο προορισμός δουλεύει με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής και οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες σε συνδυασμό με την εξαιρετικά καλή φήμη του νησιού όσον αφορά στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας από τους φορείς αλλά και την άψογη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τα ξενοδοχεία, λειτουργούν άκρως θετικά. «Λόγω των συγκυριών, ο προορισμός δουλεύει με κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. Βλέποντας οι ευρωπαίοι ότι ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός και καθώς σε όλα τα ηλεκτρονικά δίκτυα υπάρχουν θετικά σχόλια για τον προορισμό, επιλέγουν τη Ρόδο για τις φθινοπωρινές τους διακοπές. Ο Οκτώβριος θα είναι ένας από τους καλύτερους μήνες της φετινής σεζόν. Αυτό βέβαια δεν προέκυψε τυχαία. Από τη μία ευνόησαν οι συνθήκες-βλ. έλλειψη εναλλακτικών επιλογών-από την άλλη όμως η επιτυχής διαχείριση της πανδημίας σε επίπεδο προορισμού και η ικανοποίηση των πελατών όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από τα ξενοδοχεία, αποτελούν ισχυρά κίνητρα για τους υποψήφιους επισκέπτες», δήλωσε ο γνωστός ξενοδόχος και εντεταλμένος σύμβουλος Βιώσιμου Τουρισμού και Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ), κ. Αλέξανδρος Πασσάλης και συνέχισε λέγοντας: «Οι επισκέπτες έχουν πειστεί ότι τα ξενοδοχεία της Ρόδου προσφέρουν ασφαλή και ποιοτική διαμονή, χωρίς όμως να αλλοιώνεται καθόλου η τουριστική εμπειρία. Μας εκφράζουν την ικανοποίησή τους προσωπικά και καταθέτουν ενθουσιώδη σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Βέβαια οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα ξενοδοχεία της Ρόδου, τηρώντας διαδικασίες και αυστηρά πρότυπα ασφαλείας (HACCP, ISO κλπ) εδώ και χρόνια, διαθέτουν ένα υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και κατάφεραν να αντεπεξέλθουν γρήγορα στις απαιτήσεις της COVID σεζόν».
Στο μεταξύ, η τουριστική σεζόν στη Ρόδο τείνει να διαρκέσει μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου τουλάχιστον. Οι Jet2 και Jet2holidays, προσθέτουν νέες πτήσεις για τη Ρόδο, μετά από την έντονη ζήτηση που υπάρχει. Συγκεκριμένα, έχουν προστεθεί δέκα επιπλέον πτήσεις στο πρόγραμμα της Ρόδου, με αναχωρήσεις Σάββατο από το Μπέρμιγχαμ, το Λιντς, το Μπράντφορντ, το Μάντσεστερ, το Νιουκάστλ και το Στάντστεντ, στις 7 και 14 Νοεμβρίου. Επίσης, ασφαλείς πληροφορίες θέλουν την TUI να δηλώνει πρόθυμη να συνεχίσει τις πτήσεις από Γερμανία και Μ. Βρετανία προς Ρόδο μέχρι και τις 21 Νοεμβρίου. Παράλληλα και ο FTI αύξησε τις πτήσεις από αεροδρόμια της Γερμανίας προς το νησί τον Οκτώβριο και φέρεται να προτίθεται σύμφωνα να επεκτείνει τα προγράμματά του μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.
Την τρέχουσα εβδομάδα, αναμένεται να αποφασίσουν πολλοί εκ των ξενοδόχων εάν θα παραμείνουν ανοιχτοί το Νοέμβριο. Στην απόφαση αυτή, θα παίξουν σημαντικό ρόλο τα κίνητρα που θα πρέπει να δώσει άμεσα η Κυβέρνηση, κίνητρα όπως η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, που ίσχυε μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου.
«Ο Οκτώβριος εξελίσσεται πολύ καλά, δεδομένων πάντα των συνθηκών. Οι αφίξεις είναι ικανοποιητικές και οι πληρότητες των ξενοδοχείων υψηλές για την εποχή. Ο προορισμός έχει αναπτύξει μία αξιοσημείωτη δυναμική και έχει ανοίξει μία συζήτηση για την επέκταση της σεζόν ακόμη και μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου. Το ενδιαφέρον των τουρ οπερέιτορς είναι έμπρακτο. Ωστόσο, θα πρέπει όλη αυτή η προσπάθεια να τύχει της ανάλογης υποστήριξης, ειδικά φέτος που βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να κερδίσουμε το στοίχημα της επέκτασης της σεζόν, ακόμη και κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες. Πρέπει λοιπόν άμεσα, ακόμη και κατά τη διάρκεια της εβδομάδας να ανακοινώσει η κυβέρνηση κάποια κίνητρα, καθώς τις επόμενες μέρες θα αποφασίσουν οι ξενοδόχοι εάν θα μπορέσουν να συνεχίσουν να έχουν ανοιχτά τα ξενοδοχεία τους. Και το σημαντικό κίνητρο θα ήταν η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, καθώς το μέτρο έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου», δήλωσε ο έφορος δημοσίων σχέσεων της ΕΞΡ Νίκος Γερονικόλας.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ