Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ο Τούρκος διακινητής D. C. του M. 46 ετών, που μετέφερε 43 μετανάστες στο Χαράκι την 8η Οκτωβρίου 2015.
Το Λιμενικό ενημερώθηκε για την ύπαρξη ύποπτου ιστιοφόρου σκάφους στο Χαράκι και σκάφος απέπλευσε περί ώραν 20.00 στην περιοχή. Μια ώρα μετά το Λιμενικό ενημερώθηκε από την Άμεση Δράση (100) για την αποβίβαση μεταναστών στην ίδια περιοχή και από ξηράς στο σημείο έσπευσε κλιμακιο του Α΄ Λ/Τ Λινδου καθώς και άνδρες ΕΛ.ΑΣ, όπου και εντόπισαν στην παραλία 43 παράνομους μετανάστες.
Περί ώρα 21:25 το σκάφος του Λιμενικού εντόπισε ιστιοφόρο στο ραντάρ να κατευθυνεται προς τα απέναντι τουρκικά παραλία (Φετιγιέ).
Περί ώρα 22:15 προσέγγισε το ιστιοφόρο επί του οποίου επέβαινε ο κατηγορούμενος. Σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι το ιστιοφόρο ήταν γεμάτο με ατομικά σωσίβια, ρυπαρό και με έντονη δυσοσμία.
Σύμφωνα με τις ληφθείσες μαρτυρικές καταθέσεις των παράνομων μεταναστών, κατονομάστηκε ο συλληφθείς ως ο κυβερνήτης του σκάφους που τους μετέφερε από τα απέναντι τούρκικα παράλια στη Ρόδο με το σκάφος ονόματι «SUGDEYA», σημαίας Ουκρανίας.
-Ανδρες του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου σχημάτισαν δικογραφία με την αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του Σύρου διακινητή Μ. Μ. του A. 31 ετών, για διακίνηση – μεταφορά 74 παράνομων μεταναστών, στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας Ρόδου την 10η Οκτωβρίου 2015.
Περί ώρα 13.10 του Σαββάτου το Λιμενικό ενημερώθηκε τηλεφωνικά για την ύπαρξη ενός μηχανοκίνητου σκάφους ονόματι «IREM S» πλησίον της παραλίας Αγίας Μαρίνας στο οποίο επέβαινε ικανός αριθμός παράνομων μεταναστών και είχε προσαράξει στα βράχια.
Άμεσα, από ξηράς αναχώρησαν για το σημείο προς παροχή συνδρομής κλιμάκιο του γραφείου ασφαλείας και σκάφος του Λιμενικού.
Εντοπίστηκε το δουλεμπορικό να βρίσκεται προσαραγμένο λίγα μόλις μέτρα από την παραλία και ελάχιστοι εκ του συνόλου των παράνομων μεταναστών αφού αποβιβάστηκαν, έφτασαν στην παραλία.
Με την συνδρομή δύο λέμβων αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στην παραλία οι εναπομείναντες παράνομοι μετανάστες, ενώ το προσαραγμένο μηχανοκίνητο σκάφος αποκολλήθηκε.
Οι αλλοδαποί αφού περισυνελέγησαν, μεταφέρθηκαν στο λιμένα Ακαντιάς.
-Ανδρες του Λιμεναρχείου της Σύμης σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του Τούρκου διακινητή A. K. του S. E. που συνελήφθη την 6η Οκτωβρίου 2015 και περί ώρας 10:00 στη θαλάσσια περιοχή «Νανού» της Σύμης.
Το σκάφος το οποίο κυβερνούσε τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να αποβιβάζει 13 μετανάστες στην περιοχή οι οποίοι δήλωσαν ότι κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000€ έκαστος για να μεταφερθούν από την Μποζμορούν της Τουρκίας στην Ελλάδα
-Λιμενικοί της ίδιας υπηρεσίας προχώρησαν και στη σύλληψη του Σύρου διακινητή A. M. του A. 32 ετών, την 10η Οκτωβρίου 2015 και περί ώραν 10:30 στη θαλάσσια περιοχή «Αγίου Γεωργίου» Σύμης.
Το σκάφος που κυβερνούσε τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να αποβιβάζει 16 μετανάστες στην παραλία.
Οι μετανάστες κατέθεσαν ότι κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 2.000 € έκαστος για να μεταφερθούν από την Μαρμαρίδα Τουρκίας στην Ελλάδα
-Στον εντοπισμό και τη διάσωση 136 παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, το πρωί της Κυριακής οι λιμενικοί στην θαλάσσια περιοχή «Γλαρονήσια».
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.
-Στον εντοπισμό και τη διάσωση 18 μεταναστών προέβησαν, χθες λιμενικοί στο νησί της Ρω. 14 είχαν βγεί στην ακτή ενώ ακόμη 4 εντοπίστηκαν στην θάλασσα σε φουσκωτό σκάφος.
-44 μετανάστες εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή “Φαρμακονησίου”, σε φουσκωτή λέμβο την οποία έσκισαν και έπεσαν στη θάλασσα.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και παράδοση των ανωτέρω στο λιμένα Λέρου, όπου συνελήφθησαν, διότι εστερούντον νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
-Ένας αλλοδαπός διακινητής εντοπίστηκε και συνελήφθη, χθες το πρωί από στελέχη του Λιμενικού Σώματος νότια της Ψερίμου.
-Την Κυριακή συνελήφθησαν στην πόλη της Ρόδου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου 10 Σύροι (9 άνδρες και μια γυναίκα που συνόδευαν 3 παιδιά) και στη Μεγίστη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μεγίστης 15 Σύροι (11 άνδρες και 4 γυναίκες).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ