«Επίσχεση εργασίας» πραγματοποιούν από χθες το πρωί, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει με εξώδικη δήλωσή τους, 18 εργαζόμενοι στην Euromedica, που παραμένουν απλήρωτοι, ενώ, σύμφωνα με δήλωσή τους, το παράδειγμά τους θα ακολουθήσουν και άλλοι σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα.
Κατά δήλωση των εργαζομένων σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων μισθών τους, εμπαίζονται από πέρσι, και όταν απεφάσισαν τον Μάιο του 2015 να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, τους δόθηκε γραπτή πλέον «διαβεβαίωση» από τον διευθύνοντα σύμβουλο, στην οποίαν αναφέρονται τα εξής:
«Η Διοίκηση της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου Α.Ε. συναντήθηκε, σήμερα Παρασκευή 15/05/2015 και ώρα 20.00 με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου Α.Ε και μετά από συζήτηση δεσμεύθηκε για τα ακόλουθα:
Α) Ένας μισθός σε όλο το προσωπικό που θα καταβληθεί από 22 έως 25 Μαΐου 2015 και ο οποίος θα προέρχεται από αναμενόμενη πληρωμή του ΕΟΠΥΥ (Η οριστικοποίηση των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015 έγινε 12/05/2015 και αφορά δαπάνες κλειστής περίθαλψης).
Β) Τμηματικές ημερήσιες καταβολές από 01/05/2015 και έως 31/05/2015 με απόλυτη προτεραιότητα σε όσους είναι περισσότερο καθυστερημένοι στις πληρωμές, με στόχο να κλείσει η διαφορά μισθοδοσίας ανάμεσα σε όλους τους εργαζόμενους.
Γ) Από 01/06/2015 το σύστημα πληρωμών του προσωπικού θα γίνεται ως εξής: Καταβολή του 25% του μηνιαίου μισθού σε όλο το προσωπικό κάθε βδομάδα. Οι πληρωμές θα γίνονται ανά τμήμα. Δεν θα υπάρχουν λίστες. Σε περίπτωση νέας πληρωμής από τον ΕΟΠΥΥ και πληρωμών από τις ασφαλιστικές εταιρίες του εξωτερικού θα γίνονται μεγαλύτερες πληρωμές.
Δ) Ο στόχος είναι τον Σεπτέμβριο του 2015 να οφείλονται δύο (2) μήνες στο προσωπικό και στις 31/12/2015 να οφείλεται το περισσότερο ένας μήνας.
Για τη διοίκηση της Κλινικής
ΑΣΗΜΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ»
Δυστυχώς, ούτε και η γραπτή «διαβεβαίωση» τηρήθηκε, με αποτέλεσμα, 18 εργαζόμενοι, σε πρώτη φάση, να προχωρήσουν από χθες σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου, υπό την προεδρία του κ. Σ. Χατζησάββα και συμμετοχή εργαζομένων στην Euromedica, εξετάστηκε η κατάσταση, όπως αυτή διαμορφώθηκε και αποφασίσθηκαν οι κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν απ’ εδώ κι εμπρός.
Από το ΕΚΡ εκδόθηκε επί του θέματος η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η Διοίκηση του ΕΚ Ρόδου βρίσκεται στο πλευρό των απλήρωτων εργαζόμενων της EUROMEDICA που από σήμερα πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας.
Στηρίζουμε, τον αγώνα τους για πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων τους.
Απαιτούμε, από τη Διοίκηση της EUROMEDICA, να ανταποκριθεί άμεσα στις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους που όλο αυτό το διάστημα έκαναν υπομονή, σεβόμενοι τους ασθενείς και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κλινική λόγω της οικονομικής συγκυρίας.
Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας και τους λοιπούς Ελεγκτικούς Μηχανισμούς να παρέμβουν και να προστατέψουν το δικαίωμα των εργαζομένων της EUROMΕDICA στην αμοιβή και στην εργασία. Δεν μπορεί να την πληρώνουν μόνιμα οι εργαζόμενοι με το πρόσχημα των οικονομικών δυσκολιών και της κρίσης.
Η Διοίκηση του ΕΚΡ θα βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της EUROMEDICA μέχρι την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους».
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Από το Σωματείο Εργαζομένων στην Euromedica εκδόθηκε χθες η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Σωματείο Εργαζομένων Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου Euromedica βρίσκεται στο πλευρό των συναδέλφων, που από την Δευτέρα 12/10/2015 βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας με σκοπό την καταβολή των δεδουλευμένων τους . Θα είναι οδηγός και αρωγός τους σε όλη την διάρκεια των κινητοποιήσεων μέχρι την τελική λύση του προβλήματος ,το οποίο από πολύ καιρό, τους ταλανίζει.
Με Εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
Φανίτσας Μηνάς
Η Γραμματέας
Γαλανού Δάμαρις».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ