ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλεύρης: Έχει πρόβλημα το ΕΣΥ, αλλά επιμένουμε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πλεύρης
Μέγεθος γραμμάτων

Σαφές μή­νυ­μα ότι η κυ­βέρ­νη­ση δεν προ­τί­θε­ται να οπι­σθο­χω­ρή­σει στο ζή­τη­μα της ανα­στο­λής κα­θη­κό­ντων όσων υγειο­νο­μι­κών αρ­νού­νται να εμ­βο­λια­στούν απηύ­θυ­νε ο κ. Θάνος Πλεύ­ρης με πα­ρέμ­βα­σή του στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής.

Όποιος εμ­βο­λιά­ζε­ται θα επι­στρέ­φει στο σύ­στη­μα, είπε ο κ. Πλεύ­ρης και τό­νι­σε ότι θέση της κυ­βέρ­νη­σης μετά από συ­ζή­τη­ση με την επι­τρο­πή βιοη­θι­κής, με βάση τις απο­φά­σεις του ΣτΕ, είναι ότι «υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τα του εμ­βο­λια­σμού θα υπάρ­χει μόνο στις πε­ρι­πτώ­σεις στις οποί­ες κρί­νε­ται ότι η ανα­λο­γία και η ζυ­γα­ριά με­τα­ξύ της ατο­μι­κής επι­λο­γής και της δη­μό­σιας υγεί­ας, γέρ­νει στη δη­μό­σια υγεία».

«Κα­λού­με τους αν­θρώ­πους που έχουν βγει σε ανα­στο­λή -και τους σε­βό­μα­στε από­λυ­τα διότι αυτοί οι άν­θρω­ποι που βγή­καν στη ανα­στο­λή, στή­ρι­ξαν το σύ­στη­μα- να πάνε να εμ­βο­λια­στούν όπως επι­τάσ­σουν οι διε­θνείς οδη­γί­ες, δια­φο­ρε­τι­κά οι ίδιοι με την επι­λο­γή τους -δεν είναι κάτι τι­μω­ρη­τι­κό- θέ­τουν τον εαυτό τους σε μη κα­τά­στα­ση ικα­νό­τη­τας να μπο­ρούν να προ­σφέ­ρουν τις υπη­ρε­σί­ες τους», είπε ο υπουρ­γός Υγεί­ας και προ­σέ­θε­σε: «Εμείς θε­ω­ρού­με ότι όπως έχει το δι­καί­ω­μα ο για­τρός ο οποί­ος βρί­σκε­ται σε ένα ογκο­λο­γι­κό τμήμα να μην εμ­βο­λια­στεί, έτσι και ένας ασθε­νής που είναι στο ογκο­λο­γι­κό τμήμα έχει το δι­καί­ω­μα, ο για­τρός ο οποί­ος θα τον πε­ρι­θάλ­πει να είναι εμ­βο­λια­σμέ­νος, διότι αν ο ασθε­νής κολ­λή­σει covid θα βρε­θεί σε πολύ δύ­σκο­λη κα­τά­στα­ση».

Πά­ντως, ο υπουρ­γός πα­ρα­δέ­χθη­κε ότι δη­μιουρ­γού­νται αρ­ρυθ­μί­ες λόγω των ανα­στο­λών, εμ­φα­νί­στη­κε ωστό­σο βέ­βαιος ότι η κα­τά­στα­ση σύ­ντο­μα θα ομα­λο­ποι­η­θεί.

Συ­γκε­κρι­μέ­να, ανέ­φε­ρε με­τα­ξύ άλλων ότι προ­κη­ρύ­χθη­καν 534 θέ­σεις για μό­νι­μη κά­λυ­ψη ενώ θα τε­θούν σε λει­τουρ­γία και τρί­μη­νες συμ­βά­σεις.

Είχε προη­γη­θεί ο βου­λευ­τής του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ-ΠΣ Αν­δρέ­ας Ξαν­θός που ζή­τη­σε από τον υπουρ­γό Υγεί­ας την άμεση ανα­στο­λή του νόμου διότι υπάρ­χει ήδη ει­κό­να σο­βα­ρής δυ­σλει­τουρ­γί­ας στο ΕΣΥ.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.