Τοπικές Ειδήσεις

Στη Ρόδο παραθερίζει ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Michael Roth

Στην Ρόδο incognito σε γνωστή ξενοδοχειακή μονάδα της ανατολικής πλευράς του νησιού, παραθερίζει τις τελευταίες ημέρες ο κ. Michael Roth υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα και μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας.

Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και εργάστηκε ως καθηγητής και βοηθός έρευνας στο Κέντρο για σπουδές της Βόρειας Αμερικής στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης.
Επιπλέον υπήρξε λέκτορας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών Otto Suhr του Πανεπιστημίου Freie στο Βερολίνο.
Από τον Δεκέμβριο του 2013, είναι Υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας. Από τον Ιανουάριο του 2014, είναι επίτροπος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας.
Ο κ. Roth συναντήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψής του ιδιωτικά με τοπικούς πολιτικούς παράγοντες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Εχει πολύ καλές σχέσεις με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεών τους έχει βρεθεί η προκλητική στάση και οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη, το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, η Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Δυτικά Βαλκάνια, το μεταναστευτικό ζήτημα, το Κράτος Δικαίου και οι κοινές αξίες που μοιράζονται οι δύο χώρες.
Θυμίζουμε ότι διακοπές στην Ρόδο κάνει και ο κ. Carsten Rasmussen, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος -Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην αρμοδιότητά του είναι ο σχεδιασμός και η παρακολούθηση εφαρμογής των χρηματοδοτήσεων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και του Ταμείου Συνοχής της Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Carsten Rasmussen ο οποίος κατάγεται από τη Δανία, είναι λάτρης της Ρόδου, είναι η όγδοη φορά που επιλέγει το νησί μας για τις οικογενειακές του διακοπές και εκτιμά απεριόριστα τις ομορφιές της, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου