Απόψεις

Η τρομοκρατία… των φαναριών

Πάνε εβδομάδες, που στους κεντρικούς κόμβους των φαναριών στην πόλη της Ρόδου, οι οδηγοί βιώνουν μια άνευ προηγουμένου πολιορκία από «καταληψίες» που με το «έτσι θέλω» επιχειρούν να καθαρίσουν τα τζάμια των αυτοκινήτων.

Η κατάσταση έχει ξεφύγει, αφού πλέον στα φανάρια στέκονται και δύο και τρία και τέσσερα άτομα, που τσακώνονται μεταξύ τους ποιος θα πρωτοπρολάβει να πλησιάσει τον οδηγό για να του καθαρίσει τα τζάμια με το «έτσι θέλω».
Κι αν αυτό δεν φαντάζει σοβαρό πρόβλημα, σκεφτείτε ένας οδηγός να είναι αναγκασμένος να περνάει και δύο και τρεις φορές από το σημείο, να «πολιορκείται» κάθε φορά και σε περίπτωση άρνησής του, να δέχεται επίθεση.
Οι οδηγοί, δέχονται από βωμολοχίες μέχρι προπηλακισμούς, από κλωτσιές μέχρι και φτύσιμο στο πρόσωπο, κυρίως από ανήλικα παιδιά κατά κύριο λόγο ρομά, παρατημένα από τους γονείς τους σε αθλία κατάσταση στα φανάρια, με την εντολή να βγάλουν μεροκάματο.
Πιο ΄κει στέκονται ενήλικες, αλλοδαποί και ημεδαποί, που προκειμένου να μην χάσουν το μεροκάματο από τους ανήλικους «ανταγωνιστές», γίνονται ακόμα πιο πιεστικοί προς τους οδηγούς.
Εννοείται πως τα μέτρα υγιεινής είναι ανύπαρκτα, για μάσκες ούτε λόγος…
Οι αρμόδιοι (;) είναι είδος προς εξαφάνιση… Το πρόβλημα είναι σοβαρό με τους αγανακτισμένους οδηγούς να μην ξέρουν πού να απευθυνθούν για να επιβληθεί η τάξη και να προστατευτούν από τις επιθέσεις που δέχονται καθημερινά.
Πρόβλημα δεν είναι μόνο ο κορωνοϊός. Πρόβλημα είναι ό,τι διαταράσσει την καθημερινότητα του πολίτη. Και σίγουρα ο φόβος μην ανάψει κόκκινο στα φανάρια μέσα στην πόλη της Ρόδου, πριν προλάβει ο οδηγός να ανεβάσει τα τζάμια του αυτοκινήτου για να προστατευτεί, δεν είναι μια κατάσταση που πρέπει να παγιωθεί.
Κάποιος θα πρέπει να είναι ο αρμόδιος για να φροντίσει γι αυτό…

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου