Πολιτιστικά

Με επιτυχία παρουσιάστηκε η ποιητική συλλογή της Τασούλας Καραγεωργίου «Η πήλινη χορεύτρια»

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τα περιοδικά: Ήριννα (του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου) και Νησίδες (περιοδικό λόγου και τέχνης) παρουσίασαν με επιτυχία την τελευταία ποιητική συλλογή: «Η πήλινη χορεύτρια» της Τασούλας Καραγεωργίου και εν γένει το φιλολογικό και ποιητικό της έργο, στο φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου: ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, την περασμένη Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, στις 7:30μ.μ.

Η Κωνσταντίνα Καλαούζη (Σ.Ε.Ε. Φιλολόγων του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Ν. Αιγαίου) και η Ανδρομάχη Πρέπη (πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου) άνοιξαν την εκδήλωση με έναν σύντομο και περιεκτικό χαιρετισμό.

Ο Δημήτρης Κόκκινος (μέλος ΕΔΙΠ του Πανεπιστημίου Αιγαίου και μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού λόγου και τέχνης Νησίδες) ήταν ο συντονιστής της παρουσίασης. Αναφέρθηκε στη συνεχή δεκαετή παρουσία του περιοδικού λόγου και τέχνης Νησίδες και στην πρόσφατη έκδοση του τελευταίου 19ου τεύχους. Σταχυολόγησε ποικίλες συνεργασίες, διαγωνισμούς και αφιερώματα σχετικά με το λογοτεχνικό και μεταφραστικό έργο του περιοδικού. Με σεμνό και ουσιαστικό λόγο προσωπογράφησε επίσης και την τιμώμενη ποιήτρια Τασούλα Καραγεωργίου και τις αξιόλογες ομιλήτριες.

Η Δήμητρα Κιούση (γενική γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Δωδεκανήσου, μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού Ήριννα και φιλόλογος στο ΓΕ.Λ. Ιαλυσού) αναφέρθηκε στη «μυθική μέθοδο» της Τασούλας Καραγεωργίου και πιο αναλυτικά στο πώς ανεπιτήδευτα αφομοιώνεται ο αρχαιοελληνικός μύθος στην ποίησή της συνδέοντας το παρόν με το παρελθόν, χωρίς να χάνει τον αρχετυπικό συμβολισμό του.

Η Ανθούλα Δανιήλ, καταξιωμένη κριτικός λογοτεχνίας, με την πλούσια εμπειρία της και έχοντας μελετήσει στο σύνολό του το ποιητικό έργο με πηγαίο και άμεσο λόγο παρουσίασε τη νέα ποιητική συλλογή της Τασούλας Καραγεωργίου Η Πήλινη Χορεύτρια. Η Ανθούλα Δανιήλ ανέδειξε με την ομιλία της τη λεπτή ευαισθησία και υψηλή αισθητική της Τασούλας Καραγεωργίου στην ποιητική διαπραγμάτευση των θεμάτων της αλλοτριωτικής κατάστασης του σύγχρονου ανθρώπου, της έκπτωσης αξιών, του έρωτα, της φθοράς και του θανάτου.

Τέλος η ποιήτρια Τασούλα Καραγεωργίου με ειλικρινή γενναιοδωρία και ευγένια ευχαρίστησε τους συντελεστές της βραδιάς. Στη συνέχεια η ίδια αναφέρθηκε στη βιωματική και αυτοαναφορική διάσταση της ποίησή της και την σχολίασε. Μέθεξη, συγκίνηση επικρατούσε στην ατμόσφαιρα μαζί με εγκαρδιότητα σε όλη τη διάρκεια της απαγγελίας των ποιημάτων της, και συναισθήματα ιλαρότητας αποτυπώνονταν στα πρόσωπα των ακροατών, καθώς έκλεινε η βραδιά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου