Ειδήσεις

«Μπαλάκι του πινγκ-πονγκ» οι εργαζόμενοι στην ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ

«Μπερδεμένη» φαίνεται η υπόθεση με την καταβολή των αποδοχών στους εργαζόμενους της ΕΤΑΙ ΠΡΟΦΥΚΑ για τις υπηρεσίες που προσέφεραν πέρσι για δυο μήνες.

Όλα δείχνουν πως δεν ακολουθήθηκαν από την αρχή οι σωστές διαδικασίες με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα και να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Τσουκαλάς δήλωσε πως το σωστότερο θα ήταν να πληρώσει τους μισθούς η Περιφέρεια και μετά να τα διεκδικήσει ακόμη και δικαστικά από το Δήμο.
«Σε προηγούμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε να μην ασκηθεί ανακοπή. Η Περιφέρεια, που είχε προσλάβει τους εργαζόμενους όμως άσκησε ανακοπή. Εμείς περιμέναμε να εκδοθεί διαταγή πληρωμής από την Περιφέρεια σε βάρος του Δήμου», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως η διαταγή πληρωμής εκδόθηκε από τους εργαζόμενους σε βάρος του Δήμου και της Περιφέρειας, κάτι που δημιούργησε μπέρδεμα.

«Έγινε μπέρδεμα γιατί η Περιφέρεια άσκησε ανακοπή. Τώρα θα πρέπει να εκδοθούν μισθοδοτικές καταστάσεις για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους από το Δήμο. Οι ΑΠΔ για τα ένσημα των εργαζομένων όμως έχουν εκδοθεί από την Περιφέρεια. Πού θα αποδώσουμε όμως εμείς τις ασφαλιστικές εισφορές; Στο μητρώο της Περιφέρειας;», αναρωτήθηκε ο κ. Νίκος Τσουκαλάς και πρόσθεσε πως ζήτησε με έγγραφό του απάντηση από το λογιστήριο του δήμου για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

«Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο θέλουν να τα εμφανίζουν κάποιοι. Δέχθηκα αρκετά τηλεφωνήματα για το θέμα αυτό. Εμείς έχουμε λάβει την πολιτική απόφαση. Περιμένω το αργότερο μέχρι αύριο το πρωί την απάντηση από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Κάναμε προετοιμασία για να εκδοθούν οι μισθοδοτικές καταστάσεις από το Δήμο. Αν οι εργαζόμενοι θεωρηθεί πως είναι μισθοδοτούμενοι από το δήμο θα πρέπει να ενταχθούν στην ενιαία αρχή πληρωμών. Θα πληρωθούν όμως οι ασφαλιστικές εισφορές από το μητρώο του Δήμου τη στιγμή που τα ένσημα έχουν μπει από την Περιφέρεια;», αναρωτήθηκε ο κ. Τσουκαλάς και τόνισε πως θα ήταν πιο απλά τα πράγματα αν είχε καταβάλει η Περιφέρεια τους μισθούς στους εργαζόμενους.
«Θα ήταν πιο απλό να είχε καταβάλει τους μισθούς στους εργαζόμενους η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Μετά θα διεκδικούσε τα 200.000 ευρώ με διαταγή πληρωμής ή αγωγή, από το Δήμο Ρόδου. Έτσι θα γινόταν εξωδικαστικός συμβιβασμός και θα λυνόταν το πρόβλημα. Αυτό είχαμε συμφωνήσει αρχικά. Τελικά η διαδικασία προχώρησε με διαφορετικό τρόπο και δημιουργήθηκε μπέρδεμα. Κανείς δεν κατανοεί τι συμβαίνει και όλοι πιέζουν τη Διεύθυνση Οικονομικών. Ζητούν να βγάλουμε εμείς «το φίδι από την τρύπα» για εργαζόμενους που δεν ήταν στο δυναμικό του Δήμου. Τα έτη που ανήκαν στο δυναμικό μας πληρώθηκαν κανονικά», δήλωσε ο κ. Τσουκαλάς.

Σε ερώτηση σχετικά με τις υποχρεώσεις που πρέπει τώρα να καλύψει ο Δήμος Ρόδου ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε:
«Τελούμε σε αναμονή της απάντησης του Ελεγκτικού συνεδρίου για την πληρωμή ποσού ύψους 2.500.000 ευρώ στην Alpha Bank για να κλείσει η υπόθεση του λογαριασμού overdraft. Ο συμβιβασμός είναι μεγάλη υπόθεση. Αυτό θα είναι καλό για το Δήμο γιατί θα μειωθούν ακόμη περισσότερο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου