Ειδήσεις

Αλλαγή ισορροπιών στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλύμνου

Η χτεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλυμνίων είχε περισσότερο ενδιαφέρον από…κοινωνιολογικής απόψεως, δεδομένου ότι ήταν η πρώτη σύγκληση του Σώματος μετά τις δημοτικές εκλογές του Μάη και την αλλαγή σκυτάλης στον Δήμο.

Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν οι κ.κ. Γιάννης Μαστροκούκος και Γιώργος Μαύρος, ενώ ο κ. Γιάννης Γαλουζής προσήλθε στη συνεδρίαση με τους τρεις νυν δημοτικούς του συμβούλους κ.κ. Ψαρά, Ρήγα και Τρικοίλη καθώς και με τα νεοεκλεγέντα μέλη της παράταξής του κ.κ. Μαγκούλια, Διαμαντή και Γαλιμιτάκη.

Η αλλαγή ισσοροπιών ήταν έκδηλη καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, δεδομένου ότι η απερχόμενη δημοτική αρχή επέδειξε πνεύμα διαλλακτικότητας υιοθετώνας κάποιες από τις προτάσεις που κατέθεσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στη νέα τάξη πραγμάτων στο Δήμο, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

Προσλήψεις πυρασφάλειας και ναυαγοσωστών
Στην πρόσληψη επτά συνολικά ατόμων με δίμηνες συμβάσεις, εκ των οποίων οι 4 θα απασχοληθούν στους τομείς της πυρασφάλειας και οι 3 ως ναυαγοσώστες (στις παραλίες Κασόνια, Μασούρι και στο Κολυμβητήριο) θα προβεί τις επόμενες ημέρες η δημοτική αρχή με την κοινοποίηση σχετικών προκηρύξεων.

Όπως επισημάνθηκε και σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, οι προσλήψεις προσωπικού των προαναφερθεισών ειδικοτήτων αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία των ΟΤΑ, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και στη διαφύλαξη της ασφάλειας των λουομένων, ενώ η μη έγκαιρη πρόσληψη επισύρει την ποινή του προστίμου για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το κόστος κάλυψης των επτά αυτών θέσεων ανέρχεται στα 17.500 ευρώ.

Πολιτιστικές εκδηλώσεις χωρίς… προβολή!!!
Για το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα το φετινό καλοκαίρι στην Κάλυμνο, ενημερώθηκε το Σώμα από τον υπεύθυνο Πολιτισμού κ. Δρόσο Ταυλάριο. Σύμφωνα με την εισήγησή του το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2014» θα περιλαμβάνει 30 συνολικά εκδηλώσεις εκ των οποίων τις 10 θα τις διοργανώσει ο Δήμος και τις υπόλοιπες 20 τα Πολιτιστικά Σωματεία του νησιού. Το κόστος τους θα ανέλθει στα 10.324 ευρώ.

Όπως ο κ. Ταυλάριος υπογράμμισε στην αποψινή συνεδρίαση, ο αντιδήμαρχος κ. Ηλ. Τσέρος δεν ενέκρινε το ποσό των 600 ευρώ που αφορούσε στην τοποθέτηση διαφημιστικών ταμπλό (σε δυο γλώσσες: ελληνικά και αγγλικά) σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της Καλύμνου (Ελιές, Μασούρι, έξω από το Αναγνωστήριο, Σταθμός Ταξί, Τουριστικό Περίπτερο του Δήμου κ.α.) , όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, προκειμένου κάτοικοι και επισκέπτες να ενημερώνονται και να παρακολουθούν τα πολιτιστικά δρώμενα.

Το αξιοσημείωτο είναι πως από το Σώμα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση για την απόφαση αυτή του αντιδημάρχου, μετά και την ενημέρωση που έγινε από τον κ. Ταυλάριο!

Ο υπεύθυνος Πολιτισμού έκανε επίσης και κάποιες επισημάνσεις όσον αφορά στις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας (το χειμώνα είχαν σημειωθεί βανδαλισμοί στις τουαλέτες, ενώ στο εντευκτήριο που λειτουργεί τα καλοκαίρια ως χώρος παρασκηνίων, φιλοξενούνται κατά καιρούς πρόσφυγες), για τις οποίες τον παρέπεμψαν στην Τεχνική Υπηρεσία χωρίς τη βεβαιότητα ότι η εν λόγω υπηρεσία μπορεί να τις δρομολογήσει άμεσα.

Να σημειωθεί τέλος πως το Σώμα ενέκρινε την πρόσληψη μιας καθαρίστριας για την καθαριότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου (γήπεδο, κολυμβητήριο κ.λπ.), καθώς και το ποσό των 4.000 ευρώ για την φιλοξενία της Ρωσικής αντιπροσωπείας που θα καταφθάσει στο νησί στο τέλος του μήνα προκειμένου να προγραμματίσει τις απαραίτητες διαδικασίες αδελφοποίησης του Δήμου Καλυμνίων με αντίστοιχο ΟΤΑ της Αγίας Πετρούπολης.

kalymnosola

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου