Τοπικές Ειδήσεις

Πρόταση του Στράτου Καρίκη για δημόσιο διάλογο των υπ.Δημάρχων στο Δημοτικό Θέατρο με συγκεκριμένους κανόνες και με τη συμμετοχή δημοσιογράφων

 

Ο υπ.Δήμαρχος της παράταξης ΝΕΑ ΜΕΡΑ κ. Στράτος Καρίκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, καταθέτοντας ταυτόχρονα πρόταση για δημόσιο διάλογο των υπ.Δημάρχων στο Δημοτικό Θέατρο με συγκεκριμένους κανόνες:

‘’Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές είμαστε η μοναδική παράταξη που έχει καταθέσει πρόγραμμα.

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές και ακόμα οι πολίτες περιμένουν έναν ανοιχτό και δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων. Υπενθυμίζω ότι από τον περασμένο Ιανουάριο είχα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση.

Είναι σαφές ότι κάποιοι , από την πρώτη στιγμή, αποφεύγουν τον ανοιχτό και δημόσιο διάλογο. Για να μην φανεί η ανεπάρκεια και η αδυναμία τους, που πιστεύουν ότι μπορούν να την καλύψουν μέσα από πολυδάπανες προεκλογικές καμπάνιες και ακριβοπληρωμένους επικοινωνιολόγους.

16 μέρες πριν από τις εκλογές καταθέτω, για τελευταία φορά, σε όλους τους υποψηφίους δημάρχους μια ανοιχτή πρόσκληση για διάλογο, με τα εξής στοιχεία:

-Ο διάλογος των υποψηφίων δημάρχων μπορεί να γίνει στο Δημοτικό Θέατρο της Ρόδου με τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη αλλά και ζωντανή μετάδοση από το διαδίκτυο.

-Τις ερωτήσεις προς τους υποψηφίους θα τις θέτουν δημοσιογράφοι ( ένας από κάθε μέσο μαζικής ενημέρωσης).

-Κάθε υποψήφιος δήμαρχος θα έχει συγκεκριμένο χρόνο για να απαντά ( μπορεί να είναι δύο λεπτά).

-Συντονιστής θα είναι δημοσιογράφος ( προσωπικά θα αποδεχτώ κάθε δημοσιογράφο, δεν θέτω βέτο για κανέναν)

-Για να εξασφαλιστούν συνθήκες ισονομίας, οι θέσεις του Δημοτικού Θεάτρου θα καλυφθούν από στελέχη όλων των παρατάξεων που θα λάβουν ίσο αριθμό προσκλήσεων.

Οι πολίτες θέλουν να δουν και να κρίνουν τους υποψηφίους δημάρχους σε ένα ζωντανό και δημόσιο διάλογο.

Είναι ντροπή για τη δημοκρατία μας , να μην έχει γίνει αυτός ο διάλογος ακόμα. Όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.’’

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου