Ειδήσεις

Προεκλογική εκδήλωση του κ. Γ. Μαχαιρίδη στο «Ροδίνι» (φωτορεπορτάζ)

Με συμμετοχή πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ροδινιού, ανοικτή προεκλογική εκδήλωση της περιφερειακής παράταξης «Νότιο Αιγαίο Αρχιπέλαγος Δημιουργίας», με ομιλητή τον υποψήφιο περιφερειάρχη κ. Γιάννη Μαχαιρίδη.

Ο κ. Μαχαιρίδης χαρακτήρισε εισαγωγικά την παράταξή του «Νότιο Αιγαίο – Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» «παράταξη της ευθύνης και των έργων» τονίζοντας ότι έχει δεσμούς ισχυρούς και με ρίζες βαθιές σε κάθε νησί.

«Δώδεκα χρόνια πριν, όταν ξεκινούσαμε αυτό το ταξίδι, είχαμε έναν λόγο παραπάνω να εργαστούμε με αρχές, ήθος και διαφάνεια. Ήταν από τότε ορατά τα σημάδια απαξίωσης και φθοράς των δημοκρατικών θεσμών και της ίδιας της πολιτικής. Βλέπαμε από τότε το μοιραίο να επέρχεται. Η φθορά έφερε την απαξίωση, μετά τη διάλυση και στο τέλος την χρεοκοπία. Σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε συνθήκες αντίξοες, σε συνθήκες και καταστάσεις που δεν έδιναν προοπτικές, διαχειριστήκαμε τη μιζέρια της κεντρικής πολιτικής με μια και μόνη στόχευση: τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των συμπολιτών μας, και κυρίως αυτών που είχαν τις περισσότερες ανάγκες», είπε στη συνέχεια και τόνισε ότι η παραλυσία και διάλυση ενός ολόκληρου κρατικού μηχανισμού θα μπορούσε να αποτελέσει το ιδανικό «άλλοθι». Οπως είπε, όμως, «η παράταξη δεν κρύφτηκε πίσω από την κρίση ούτε την χρησιμοποίησε ως πρόσχημα».

Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε ότι έχει περισσότερο από κάποιους άλλους την εμπειρία και τη γνώση των αγκυλώσεων που υπάρχουν στη λειτουργία του συστήματος και δεσμεύτηκε ότι θα είναι μπροστάρης, κινητοποιώντας όλες τις περιφερειακές δυνάμεις του τόπου για «την υλοποίηση των αλλαγών που είναι αναγκαίες και επιβεβλημένες για το άλλο κράτος, για την άλλη διοίκηση, για τον διαφορετικό τρόπο διανομής και αναδιανομής του πλούτου».
Δεσμεύτηκε ότι θα πρωτοστατήσει στην κινητοποίηση όλων των Περιφερειαρχών της χώρας, στη δημιουργία κινήματος για την διοικητική της αναδιάρθρωση. Τόνισε ότι απαίτησή του είναι ο πλήρης διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ Δήμων, Περιφερειών και Κράτους.

«Ο Τουρισμός, ο Πρωτογενής Τομέας, οι ΜμΕ και η παροχή Υπηρεσιών αποτελούν τους κινητήριους μοχλούς για το καινούργιο μοντέλο παραγωγής. Η ποιοτική αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος θα προκύψει μέσα από το στρατηγικό σχέδιο και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό πάντα με τη συμμετοχή και την συνεργεία των εμπλεκομένων φορέων. Είναι κοινή διαπίστωση ότι δεν αρκούν πια τα δωμάτια, η θάλασσα και ο ήλιος. Οι υποδομές, οι στοχευμένες περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, οι παράπλευρες επενδύσεις, η ανάδειξη του ιστορικού βάρους που κουβαλά η περιοχή μας, η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενδοξενοδοχειακά και εκτός ξενοδοχείων είναι προαπαιτούμενα για την επίτευξη του στόχου της τουριστικής ποιοτικής αναβάθμισης», τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Πρώτο μέλημά του, όπως είπε, είναι η στοχευμένη χωροθέτηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων.
Χρέος και υποχρέωσηή του είναι να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς και τόνισε ότι θα δώσει έμφαση στην υγεία.

«Το Κράτος των Αθηνών αποξένωσε τις Περιφέρειες και τους αφαίρεσε όλες τις αρμοδιότητες από αυτούς τους τομείς, τους κράτησαν για τους εαυτούς τους, στη λογική των συμφερόντων και των πελατειακών εξαρτήσεων. Αποδημούν το κοινωνικό κράτος στο όνομα της δήθεν δημοσιονομικής εξυγίανσης, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε υπολειτουργία τα Νοσοκομεία, υποβαθμίζουν την Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες με στόχο την εξυπηρέτηση των μνημονιακών υποχρεώσεων. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Είναι δεδομένη η απόφασή μας για ουσιαστικές παρεμβάσεις», τόνισε.

Κεντρικός πολιτικός του στόχος, όπως τόνισε, είναι η αλλαγή του κεντρικού κράτους…
«Ποτέ δεν θέλησαν να καταλάβουν ότι στα νησιά του Αιγαίου δεν χωράνε συγχωνεύσεις, καταργήσεις και περικοπές. Απαιτούσες αρμοδιότητες και ευθύνες, και αυτοί σε παρέπεμπαν σε κάποιο απροσδιόριστο μέλλον. Μέχρι που έγινε το τολμηρό πείραμα να αποκεντρωθεί η ευθύνη για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ. Δώσαμε εξετάσεις με απόλυτη επιτυχία. Όλες οι Περιφέρειες της χώρας κατέγραψαν θεαματικές επιδόσεις στην απορρόφηση των πόρων, με εμάς εδώ στο Νότιο Αιγαίο να κόβουμε πρώτοι το νήμα».

Ο κ. Μαχαιρίδης τόνισε πιο πέρα ότι πρέπει να βγουν ηττημένοι ο λαϊκισμός και ο τυχοδιωκτισμός, που βρήκαν πρόσφορο έδαφος μέσα σε αυτό το περιβάλλον της αβεβαιότητας, προσθέτοντας ότι η παράταξή του «δεν κρύβεται και δεν προσποιείται τον περιπατητή ψηφοσυλλέκτη σε νησιά, χωριά και γειτονιές».

«Η παράταξή μας δεν αρκείται στην ικανοποίηση ότι παραδίδει εκατοντάδες έργα στην κοινωνία. Δεν μας αρκεί που είμαστε κοντά σε χιλιάδες αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, μέσα από τις κοινωνικές δομές που δημιουργήσαμε. Δεν είναι αρκετό για εμάς, που διακριτικά και χωρίς ντουντούκες προσφέρουμε θαλπωρή και στήριξη σε συνανθρώπους μας που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση. Δεν μας αρκεί που εξασφαλίσαμε επιπλέον πόρους για τα νησιά μας, δεν είναι αρκετό για μας που μπήκαμε μπροστά για να μείνει όρθια η τουριστική μας βιομηχανία.

Ο Νοτιοπελαγίτης πρέπει να πειστεί ότι το σύγχρονο οδικό δίκτυο, το πολυδύναμο ιατρείο και το σχολείο, που κατασκευάστηκαν δίπλα του, είναι αποτέλεσμα ενός πολιτικού σχεδιασμού. Να πειστεί ότι αποτελεί πολιτική επιλογή η δημιουργία του Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ή ότι ο συνάνθρωπός του, που βρέθηκε στο περιθώριο, περιβάλλεται με αγάπη και ασφάλεια. Να πειστεί, εν τέλει, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι…», τόνισε ο κ. Μαχαιρίδης.

«Θέλουμε και απαιτούμε, να έχουμε το δικαίωμα στη χάραξη πολιτικών που υπηρετούν το συμφέρον των νησιών μας», είπε ο κ. Μαχαιρίδης, εκφράζοντας την βεβαιότητά του για τη νίκη:
«Είμαστε βέβαιοι για τη νίκη, βέβαιοι για το νικηφόρο εκλογικό αποτέλεσμα, δεν στεκόμαστε στο χθες, δεν επαναπαυόμαστε στα όσα έγιναν, όσα και αν προσφέραμε στο λαό και στον τόπο είναι λίγα μπροστά σε αυτά που οφείλουμε. Δεν στεκόμαστε ούτε στα λάθη και τις παραλείψεις μας, τα αναγνωρίζουμε, τα αποδεχόμαστε και κρατάμε αυτά που μας δίδαξαν. Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε δείχνουν και χαράζουν τους δρόμους που θα ακολουθήσουμε. Το αυριανό νικηφόρο αποτέλεσμα, μάς δεσμεύει και μας προτρέπει να φανούμε αντάξιοι της επαναβεβαίωσης της εμπιστοσύνης του κόσμου σε εμάς, στις δυνατότητές μας, στη διάθεσή μας για προσφορά και στην αποτελεσματικότητα των πολιτικών μας επιλογών».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου