Απορρίπτει το Συμβούλιο Εφετών την αίτηση εξαίρεσης που κατέθεσε πριν λίγες ημέρες ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός σε βάρος των ειδικών εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου.

Οι Εφέτες με βούλευμα τους δεν αποδέχθηκαν τις αιτιάσεις του βουλευτή κατά των δύο ανακριτριών της υπόθεσης και απέρριψαν την προσφυγή του.

Στην αίτησή του ο βουλευτής κατηγορούσε τις δύο ανακρίτριες για μεροληψία αλλά τους απέδιδε και διάπραξη παράβασης καθήκοντος.

Στην αίτηση του ο κ.Λαγός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «δημόσια προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο εξέφρασαν μεροληπτική διάθεση εις βάρος του και εις βάρος της ΧΑ» και «δεν διαχωρίζουν το κόμμα από την δήθεν εγκληματική οργάνωση». Υποστήριζε επίσης ο προφυλακισμένος βουλευτής ότι οι δικαστικές λειτουργοί προέβησαν σε «παράνομες και εκβιαστικές ενέργειες» για να συλλέξουν ψευδή στοιχεία για την δήθεν στοιχειοθέτηση ανύπαρκτων κατηγοριών σε βάρος του.

Για την 30ή Μαΐου 2014 έχει προσδιοριστεί εξάλλου η απολογία ενώπιον Ειδικής Ανακρίτριας κ. Κλάπα, του επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή», συνταξιούχου αστυνομικού κ. Σάββα Σπυρίδη.

Η απολογία του, όπως και των υπολοίπων μελών της Χρυσής Αυγής, που φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης, αναβλήθηκε ένεκα της ως άνω αιτήσεως εξαιρέσεως.

Θυμίζουμε ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός βρέθηκε στο επίκεντρο πανελλήνιας δημοσιότητας μετά από ρεπορτάζ που τον έφεραν να εκπαιδεύει μέλη της Χρυσής Αυγής στην αυτοάμυνα, στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου. Τον καιρό εκείνο υπηρετούσε στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου Ρόδου και κατά τη διάρκεια της πειθαρχικής έρευνας εγκατέλειψε την ΕΛΑΣ.

Στο κατηγορητήριο, που του έχει κοινοποιηθεί, φέρεται στην Αθήνα, τουλάχιστον από το έτος 2009, να εντάχθηκε σε εγκληματική οργάνωση η οποία επεδίωκε την τέλεση των κακουργημάτων του εμπρησμού, της έκρηξης, της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, της βαριάς σωματικής βλάβης, της ληστείας, της εκβίασης, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και εκρηκτικών!

Συγκατηγορούμενοι του κ. Σπυρίδη στο κατηγορητήριο που σχηματίστηκε είναι οι Νικόλαος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Ηλίας Παναγιώταρος, Νικ. Μίχος, Χρήστος Παππάς, Ευστάθιος Μπούκουρας, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Γεώργιος Γερμενής, Λέοντος Τσαλίκης, Θεώνη Σκαρπέλη και άλλοι, συνολικά 49 άτομα!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ