Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο εφαρμογής μίας τρίτης μετεγγραφικής περιόδου από την FIFA, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Αυτή την στιγμή, κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα, πότε, με ποιές συνθήκες και υπό ποιές προϋποθέσεις, θα επαναρχίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, αλλά και οι διεθνείς διοργανώσεις, όπως το Champions League και το Europa League. Ωστόσο, είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει επιμήκυνση της αγωνιστικής περιόδου και σε κάθε περίπτωση, σύντμηση ανάμεσα στην τρέχουσα και στην επόμενη σεζόν.
Μιλώντας στην εκπομπή «Sportschau» του γερμανικού τηλεοπτικού σταθμού ARD, ο διευθυντής κανονισμών της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Τζέϊμς Κίτσχινγκ, σχολίασε σχετικά:
«Θα μπορούσαμε να δούμε την έναρξη μίας τρίτης μετεγγραφικής περιόδου. Η FIFA, θέλει να είναι ευέλικτη σε αυτό το ζήτημα και ειδικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Οι μετεγγραφικές περίοδοι, θα μπορούσαν να επαναπρογραμματιστούν εάν η αγωνιστική περίοδος που διακόπτεται στην παρούσα φάση, διαρκέσει περισσότερο από το αναμενόμενο.
Προς το παρόν, υπάρχουν δύο περίοδοι, μία το καλοκαίρι και μία τον χειμώνα».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ