Πολιτιστικά

Εξαιρετική Εμφάνιση της χορωδίας «ΡΟΔΙΩΝ ΕΜΜΕΛΕΙΑ» στο 7Ο Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιών στη Ρώμη

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο εμφανίσεις  της χορωδίας ενηλίκων “Ροδίων Εμμέλεια” των Εκπαιδευτηρίων “ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ”, στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Ρώμης, υπό την διεύθυνση της Ευανθίας Κρητικού.

Η πρώτη εμφάνιση πραγματοποιήθηκε στον ιστορικό χώρο “Πάνθεον” στις 9 Μαρτίου 2018 και η δεύτερη στο γνωστό Θέατρο “Bosco” στις 10 Μαρτίου 2018. Και οι δύο εμφανίσεις της χορωδίας, απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα από τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος του φεστιβάλ απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα στους χορωδούς.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιών στη Ρώμη συμμετείχαν μόνο δύο χορωδίες από την Ελλάδα. Ειδικότερα, εκτός της χορωδίας “Ροδίων Εμμέλεια” συμμετείχε και η χορωδία 1ου Δημοτικού Σχολείου κάτω Αχαΐας.

Η συμμετοχή της χορωδίας “Ροδίων Εμμέλεια” σε αυτό το Διεθνές Φεστιβάλ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, αφού πρόκειται για μια νεοσύστατη χορωδία. Πιο συγκεκριμένα, η χορωδία «Ροδίων Εμμέλεια» συστάθηκε τον Δεκέμβριο του 2015 και από τότε έχει πραγματοποιήσει πολλές αξιόλογες εμφανίσεις. Η χορωδία δέχεται νέα μέλη σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και ετοιμάζεται για το νέο καλλιτεχνικό της ταξίδι.

Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο για τις θερμές ευχές που απέστειλε προς τη χορωδία μας.

Οι Χορωδοί: Μαρία Δέτση, Ευρυδίκη Διακολιού, Λίλη Διακομιχάλη, Δέσποινα Λίβερη, Ελένη Μακέστα,  Φερενίκη Μιχαηλίδη,  Αγγελική Νικολάου, Σπύρος Πλατής, Φούλα Πρωτόπαπα, Ελευθερία Σπανού, Μαρία Υψηλάντη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου