Ειδήσεις

Αγκάθι και για τη νέα δημοτική αρχή η μετεγκατάσταση των τσιγγάνων

Λύσεις στο πρόβλημα που έχει να κάνει με την μετεγκατάσταση των τσιγγάνων από τον καταυλισμό του Κορακόνερου αναζητούν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου στη σημερινή συνεδρίαση.

Τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος ζήτησε ο δήμαρχος Ρόδου κ.Φώτης Χατζηδιάκος με αφορμή έγγραφο που έλαβε πριν απο λίγες ημέρες.

Στην τοποθέτηση του ο δήμαρχος αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε κατατεθεί από επιστημονική επιτροπή για την εγκατάσταση των τσιγγάνων στα σημεία που βρίσκονται κοντά στην περιοχή Ασγούρου στις Καλυθιές (Λούκα) ή κοντά στο Φυτώριο.

“Είτε θέλουμε ή όχ πρέπει να να παραδεχθούμε πως υπάρχει καταυλισμό.Το θέμα έχει ταλανίσει το δήμο επί θητείας τόσο του κ. Χατζή Χατζηυευθυμίου όσο και του κ. Κουσουρνά. Σε παλαιότερη συνεδρίαση έγιναν σκηνές απείρου κάλους. . Η υπηρεσία της Πολεοδομίας έχει διωχθεί και στις 18 Μαρτίου ο προιστάμενος είναι ο μόνος κατηγορούμενος χωρίς να έχει ποινική ευθύνη γιατί δεν εκτελέστηκαν τα πρωτόκολα κατεδάφισης. Μπροστά σε αυτό το κατεπείγον ζητώ να λάβετε απόφαση.Η επιτροπή που είχε συσταθεί και στην οποιά μετείχε το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτουμε καθόρισε τρεις χώρους τους οποίους έχω επισκεφθεί. Υπάρχει και άλλος ένας χώρος για τον οποιο έχουν εντοπίσει οι τσιγγάνοι. Την επισκέφθηκα δύο φορές. Οδηγεί σε ρεματιά που δεν έχει πρόσβαση πουθενά. Το ερώτημα είναι ποιός θα την αγοράσει. Με τους επικεφαλείς των παρατάξεων να πάμε και αύριο για να δούμε όλους τους χώρους . Να αξιοποιηθούν οι πόροι για να διαμορφωθεί καταυλισμός. Υπάρχει κείμενο της περιφέρειας για διαβουλευση περί μισθωμάτων. Η διαδικιασία αυτή για τα μισθώματα θα υλοποιηθεί από το 2019 εως το 2021. Εμείς επειγόμαστε όμως να λύσουμε το θέμα. Να λάβουμε επιτέλους απόφαση. Περιμένω τις προτάσεις σας. Πρέπει να σταματήσει η παραφιλολογία”, δήλωσε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση

Απόφαση:
Αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή που θα συνεχίσει απο εκεί που είχε σταματήσει η προηγούμενη για τις θέσεις που έχουν προταθεί. Θα καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση που θα υποβληθεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση Αιγαίου . Το θέμα θα επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου .

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου