Ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι τάσσονται κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου

Στην διοργάνωση ημερίδας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες αλλά και οι φορείς του τόπου μας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την ιδιωτικοποίηση του αερολιμένα Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι.

Αυτό δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Αεροδρομίου “Διαγόρας” κ. Φώτης Λουλουδάκης και πρόσθεσε πως πρέπει να δοθεί αγώνας για να εξαιρεθεί ο αερολιμένας από τη διαδικασία.

Επισημαίνεται πως στα πλαίσια του διαγωνισμού επισκέφθηκαν ήδη το αεροδρόμιο του νησιού μας εκπρόσωποι τριών εταιρειών.

“Υπάρχουν άλλοι έξι επενδυτές που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο του νησιού μας. Δεν γνωρίζουμε ακόμη το πρόγραμμα των επισκέψεών τους στη Ρόδο”, δήλωσε ο κ.Φώτης Λουλουδάκης.

“Περιμένουμε από όλους τους φορείς να πάρουν θέση ανοικτά. Θα διοργανώσουμε ημερίδα προκειμένου να κατατεθούν απόψεις για το θέμα αυτό που είναι σοβαρό”, δήλωσε ο κ. Λουλουδάκης και πρόσθεσε πως το λόγο θα μπορούννα πάρουν στην ημερίδα ακόμη και όσοι πιστεύουν πως το αεροδρόμιο πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί.
“Θέλουμε να γίνει εποικοδομητική συζήτηση. Το αεροδρόμιο δεν είναι μια απλή επιχείρηση.

Είναι η βασική οικονομική είσοδος του νησιού. Με την ιδιωτικοποίησή της θα παραδοθούν τα κλειδιά του τόπου στους επενδυτές”, δήλωσε ο κ. Φώτης Λουδουδάκης.
“Οι ιδιώτες θα δεσμευθούν για κάποια πράγματα μόνο στα χαρτιά. Δεν έχουμε δει τις συμβάσεις που θα υπογραφούν. Θα πωληθούν όλες οι υποδομές του αεροδρομίου «Διαγόρας». Δεν θα μείνει τίποτε υπό την εποπτεία του κράτους. Τα πάντα θα είναι υπό την ευθύνη των ιδιωτών. Δεν εξασφαλίζεται και η τιμολογιακή πολιτική”, είπε ο κ. Λουλουδάκης και τόνισε πως η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες στον τουρισμό.

“Τα τέλη χρήσης του αεροδρομίου τα τελευταία χρόνια είναι μηδενικά στα πλαίσια της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την προσέλκυση τουριστών. Οι ιδιώτες θα δρούν πάντα με γνώμονα το κέρδος. Και οι χρήστες του αεροδρομίου δεν επιθυμούν την ιδιωτικοποίηση γιατί θα χρειαστεί να πληρώνουν περισσότερα”, δήλωσε ο κ Λουλουδάκης και πρόσθεσε πως δεν συμφέρει τη Ρόδο η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου.

“Σε άλλους νομούς της χώρας υπήρξε συσπείρωση των φορέων. Πέτυχαν μάλιστα την εξαίρεσή τους από τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης. Υπάρχει και θέμα με τις χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ που θα χαριστούν στους ιδιώτες”, είπε ο κ. Λουλουδάκης και ανακοίνωσε πως η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαρτίου.

Σε ερώτηση σχετικά με τη στάση που τηρούν οι φορείς του νησιού στο θέμα αυτό, ο κ. Λουλουδάκης δήλωσε πως θα πρέπει να υπάρξει σωστή ενημέρωση.

“Οι φορείς θα πρέπει να ενημερωθούν πολύ καλά και να σκεφθούν προσεκτικά το θέμα και κυρίως τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η ιδιωτικοποίιηση του αεροδρομίου στον τουρισμό. Αυτά είναι περαματισμοί που δεν θα έχουν αίσιο αποτέλεσμα. Μπαίνουμε σε περιπέτειες. Το ΤΑΙΠΕΔ επιχειρεί μέσα στο τρέχον έτος να ξεπουλήσει τα πάντα”, είπε ο κ. Λουλουδάκης και τόνισε πως δεν μπορεί να ζητούν τώρα οι φορείς να ενημερωθούν για την σύμβαση η οποία έχει αναρτηθεί ήδη στο διαδίκτυο.

“Δεν μπορούν να λένε πως δεν γνωρίζουν και όταν έρθουν οι επενδυτές και αγοράσουν το αεροδρόμιο, να αναζητούν λύσεις. Είναι ανάγκη να προχωρήσουμε πιο δυναμικά για την εξαίρεση του αεροδρομίου της Ρόδου από τη διαδικασία”, είπε ο κ. Λουλουδάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου