Ρεπορτάζ

Χαρ. Κόκκινος: Θα είμαι υποψήφιος περιφερειάρχης – Τι δηλώνει ο ίδιος

Με ανάρτησή του στον ιστότοπο «rizopoulospost», o γνωστός επικοινωνιολόγος κ. Σπύρος Ριζόπουλος, που φέρεται να συνέδραμε, την προεκλογική καμπάνια του κ. Γιώργου Χατζημάρκου, στις εκλογές του 2010 στο Δήμο Ρόδου, «θολώνει τα νερά» γύρω από την υποψηφιότητα του κ. Χ. Κόκκινου στις εκλογές της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με τίτλο «ο πρόεδρος των δασκάλων Χ. Κόκκινος στο ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ» προδιαθέτει τον αναγνώστη για το μεγάλο «άλμα» του κ. Κόκκινου, ο οποίος με δηλώσεις του στη «δημοκρατική» χαρακτήρισε ανυπόστατες τις πληροφορίες, τονίζοντας μάλιστα ότι έχει λάβει τις τελικές του αποφάσεις και δεν υπάρχει ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές.

Στο άρθρο που συνοδεύει τον ως άνω τίτλο, αναφέρονται τα εξής:
«Με αρκετές ευκαιρίες έχω εξηγήσει από αυτή τη διαδικτυακή στήλη τη σημασία που πρέπει να έχει το λειτούργημα του δασκάλου σε μια κοινωνία. Ο δάσκαλος βάζει τα θεμέλια του αυριανού πολίτη. Παρ’ όλα αυτά οι δάσκαλοι μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν να τύχουν της προσοχής και του ενδιαφέροντος της πολιτείας.

Σε αντίθεση με τους καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης, που εκπροσωπούνταν από δυναμικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και κατάφερναν να προωθούν τα συντεχνιακά συμφέροντά τους και να μην λογοδοτούν σε κανέναν, οι δάσκαλοι, στα χρόνια που προηγήθηκαν, έχαναν συνεχώς έδαφος.

Θεωρώ, λοιπόν, τριπλά σοφή την απόφαση της Συγγρού να βάλει, όπως πληροφορούμαι, στο ευρωψηφοδέλτιό της τον πρόεδρο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Χαράλαμπο Κόκκινο.
Πρώτον, διότι είναι μια έμμεση και συμβολική αναγνώριση της προσφοράς των δασκάλων.

Μπορεί οι δάσκαλοι να μην συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που θα δώσει μέρισμα από το «πρωτογενές πλεόνασμα» ο Σαμαράς, αλλά η παιδεία είναι η βάση για να ξαναφτιάξουμε οικονομία και κοινωνία. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται πως ο συνδικαλιστικός τους εκπρόσωπος δικαιούται να δοκιμάσει να μεταφέρει τη φωνή τους στο ευρωκοινοβούλιο.
Δεύτερον, απαντάει στους ψιθύρους περί ρήγματος και χάσματος με τους «καραμανλικούς».

Ο Χαράλαμπος Κόκκινος θεωρείται «καραμανλικός», έχοντας προσωπική φιλία με τον πρώην Υπουργό Προκόπη Παυλόπουλο. Οπότε η θέση του στο ευρωψηφοδέλτιο διασκεδάζει τις εντυπώσεις, πως μαίνεται «εμφύλιος» με το περιβάλλον Σαμαρά.

Τρίτον, ο Χαράλαμπος Κόκκινος έχοντας διατελέσει Γραμματέας Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον σημερινό Περιφερειάρχη Γ. Μαχαιρίδη, ήταν ένας «γρίφος» για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Με την λύση του ευρωψηφοδελτίου είναι όλοι happy. Και ο ίδιος και όσοι δεν θέλουν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό στα νησιά τους.

Τρίλιζα λοιπόν! Οι «φωστήρες» της Συγγρού κάνουν κάθε φορά ό,τι μπορούν για να περιπλέκουν τα απλά πράγματα. Τουλάχιστον στην προκειμένη περίπτωση επέδειξαν πολιτική σοφία που εκπλήσσει πραγματικά. Μέτρησαν οι δάσκαλοι ως ειδικό κοινό; Ό,τι κι αν συνέβη το αποτέλεσμα είναι το σωστό.

ΥΓ: Ελπίζω, γράφοντας την είδηση να μην τον «κάψω» τον άνθρωπο….”.

Ανακοίνωση του κ. Χαράλαμπου Κόκκινου

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρουν ως «δεδομένη» και «συμφωνημένη» τη συμμετοχή μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επικείμενες ευρωεκλογές του 2014 τα διαψεύδω κατηγορηματικά και επισημαίνω τα εξής:

– Ουδέποτε συζήτησα με κανένα πολιτικό κόμμα – ούτε με την Ν.Δ. – τη συμμετοχή μου σε ευρωψηφοδέλτιο.

– Αποτελεί προσωπική μου επιλογή (όσο μου δίνει δύναμη ο θεός και οι άνθρωποι) να παραμένω ενεργός πολίτης υπηρετώντας τα κοινά, είτε μέσα από την Αυτοδιοίκηση είτε μέσα από το συνδικαλισμό. Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή να απολαμβάνω τη στήριξη των πολιτών και των συναδέλφων εκπαιδευτικών αλλά και αποτελεί για μένα καθήκον και υποχρέωση να συνεχίσω να τους υπηρετώ και να τιμώ την εμπιστοσύνη τους. Θυμίζω ότι έχω καταγγείλει κατ’ επανάληψη τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και παραμένω πιστός στις ιδέες μου και στην ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία.

– Η «πηγή» του δημοσιεύματος αλλά και η χρονική στιγμή που διαδίδεται και «καλλιεργείται» η φήμη – είδηση χαρακτηρίζεται τουλάχιστον ως ύποπτη και περίεργη. Λυπάμαι πραγματικά για τις μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού και το «πολιτικό ήθος» κάποιων. Πραγματικά λυπάμαι…

– Σε πείσμα αυτών που επιθυμούν την «μετάθεσή» μου ή την αποπομπή μου από τα κοινά δηλώνω ότι συνεχίζω την ασυμβίβαστη και διεκδικητική πορεία μου στην αυτοδιοίκηση β’ βαθμού στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

– Συνεχίζω και δηλώνω παρών στην πρωτοπορία των αγώνων για τους νησιώτες μας, τους συναδέλφους μου εκπαιδευτικούς και για την πατρίδα μας.

Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
και του Περιφερειακού Συνδυασμού
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
*

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου