Αθλητικά

Ομιλος Scrabble Ρόδου- Scrabble, το πιο απολαυστικό παιχνίδι!

ΤΟ SCRABBLE ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ

Tι είναι το scrabble;

Scrabble, το πιο απολαυστικό παιχνίδι!!!!!!

Tο scrabble στην Ελλάδα είναι γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι παιχνίδι πνευματικό, κοινωνικό, διασκεδαστικό, εκτονωτικό – γιατί διώχνει την ένταση και το άγχος της καθημερινότητας, εκπαιδευτικό – γιατί σε αναγκάζει να μάθεις καλύτερα τη γλώσσα μέσω του ευ αγωνίζεσθε, αντικαταθλιπτικό – γιατί το αγωνιστικό scrabble σε βγάζει από τους τέσσερις τοίχους κάνοντάς σε δραστήριο και ενεργητικό. Είναι παιχνίδι για κάθε ηλικία, κάθε κοινωνικό, επαγγελματικό ή μορφωτικό status. Δεν απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες παρά μόνο αγάπη για την ελληνική γλώσσα.

Πώς παίζεται to scrabble;

Στο παιχνίδι μπορούν να πάρουν μέρος από δύο έως τέσσερις παίκτες. Ο παίκτης που παίζει πρώτος τραβάει από την κληρωτίδα εφτά γράμματα, με τα οποία προσπαθεί να σχηματίσει τη μεγαλύτερη δυνατή λέξη. Η πρώτη λέξη που τοποθετείται στον πίνακα πρέπει υποχρεωτικά να περάσει από το κεντρικό ροζ τετράγωνο, κάτι το οποίο αυτόματα διπλασιάζει την αξία της. Στη συνέχεια, ο παίκτης πρέπει να τραβήξει νέα γράμματα για να αντικαταστήσει αυτά που τοποθέτησε στον πίνακα, έτσι ώστε να έχει και πάλι στη διάθεσή του εφτά γράμματα.

Ο επόμενος παίκτης μπορεί να προσθέσει τη δική του λέξη στον πίνακα, η οποία πρέπει υποχρεωτικά να έχει τουλάχιστον ένα γράμμα κοινό με την προηγούμενη (ή, όταν υπάρχουν πολλές λέξεις, με κάποια από τις προηγούμενες) και μάλιστα έτσι ώστε στα σημεία επαφής να σχηματίζονται υπαρκτές λέξεις και όχι σύνολα γραμμάτων χωρίς νόημα. Κάθε φορά που παίζει ένας παίκτης βαθμολογείται για όλες τις νέες λέξεις που σχηματίζονται στον πίνακα με τον τρόπο αυτό.

Η βαθμολογία κάθε λέξης υπολογίζεται αθροίζοντας την αξία όλων των γραμμάτων της λέξης που σχηματίστηκε από τον παίκτη προσθέτοντας τους πόντους από τα τετράγωνα των επιπλέον βαθμολογιών.

Αν ο παίκτης χρησιμοποιήσει και τα εφτά γράμματα που έχει στη διάθεσή του, λέμε ότι έχει κάνει scrabble. Το scrabble πριμοδοτείται με 50 επιπλέον πόντους.

Αγωνιστικό

Στο αγωνιστικό scrabble υπάρχουν κανονισμοί που καθορίζουν ποιοι τύποι λέξεων θεωρούνται αποδεκτοί και ποιοι όχι. Στις περισσότερες γλώσσες υπάρχουν λεξικά με βάση τα οποία κρίνονται οι λέξεις που προτείνουν οι παίκτες : για να είναι αποδεκτή μία λέξη πρέπει να περιέχεται σε ένα από αυτά τα λεξικά

Για την ελληνική γλώσσα, έχουν εκδοθεί δύο βοηθήματα :

· οι λέξεις 2-8 γραμμάτων

· 2γράμματες και 3γράμματες λέξεις Νέων Ελληνικών

Πληροφορίες: http://scrabblegreek.blogspot.gr/p/blog-page_16.html

Πότε ιδρύθηκε ο όμιλος scrabble στην ΡΟΔΟ ;

Πριν 7 χρόνια , 28 Μαρτίου 2014 ιδρύθηκε και στην Ρόδο όμιλος scrabble έπειτα από παρουσίαση του παιχνιδιού στο κοινό στο ξενοδοχείο Diana από μια ομάδα ανθρώπων που ήδη έπαιζαν φιλικά και παρεϊστικα, και έχει 35 μέλη, από τα όποια 20 περίπου λαμβάνουν μέρος σε επίσημες διοργανώσεις .

Είναι όμιλος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό να μαζέψει τους λάτρεις του πνευματικού αυτού παιχνιδιού και να τους δώσει την ευκαιρία είτε να διαγωνιστούν και να μάθουν μέσα από το παιχνίδι, είτε να βρουν συμπαίκτες σε ένα παιχνίδι που έπαιζαν μετά μανίας ή περιστασιακά στα μαθητικά και φοιτητικά τους χρόνια.

Κάθε πότε γίνονται τουρνουά αγωνιστικού scrabble στην Ελλαδα και ποιοι συμμετέχουν σε αυτά;

Γίνονται σχεδόν κάθε δίμηνο σε πόλη που έχει όμιλο και ένα πανελλήνιο σε άλλη πόλη .Όσοι παίκτες επιθυμούν και αισθάνονται έτοιμοι λαμβάνουν μέρος σε αυτά τα πρωταθλήματα στην υπόλοιπη Ελλάδα όπως και στο τοπικό διασυλλογικό μας τουρνουά που γίνεται το μήνα ΟΚΤΩΒΡΙΟ στην Ρόδο.

Έχουν διοργανωθεί τουρνουά scrabble ως τώρα στο νησί μας :

Nαι… ήδη ως τώρα έχουμε διοργανώσει με επιτυχία 6 διασυλλογικά τουρνουά με ικανοποιητική συμμετοχή παικτών από τους υπόλοιπους ομίλους και ένα πανελλήνιο.

Στο πρόσφατο 6ο τουρνουά που έγινε 30-31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ….

ΟΙ 3 πρώτοι νικητές ήταν:

1η ΘΕΣΗ:ΠΟΥΛΕΡΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΟΣΑΠ(ΑΘΗΝΑ)

2η ΘΕΣΗ :ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΥ ΣΙΑ –ΟΣΑΠ(ΑΘΗΝΑ)

3η ΘΕΣΗ: ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ- ΟΣΑΠ (ΑΘΗΝΑ)

Παράλληλα έγιναν και οι απονομές του εσωτερικού μας πρωταθλήματος από τον πρόεδρο της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΚΡΑΜΠΛ : Μυρσίνη Θράσο

1η θέση :Μήλα Ειρήνη

2η θέση :Δημοπούλου Ελευθερία

3η θέση:Χατζηγεωργίου Ανθούλα

Ο όμιλος Ρόδου αγωνιστικά έχει διακρίσεις ως τώρα;

Αρκετοί παίκτες μας έχουν διακρίσεις και στις 2 κατηγορίες και υψηλές βαθμολογίες οι οποίες βγαίνουν από τις συμμετοχές και νίκες τους στα διάφορα τουρνουά.

Τι προσφέρει το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Το Αγωνιστικό scrabble προσφέρει διασκέδαση, κοινωνικοποίηση, ευγενή ανταγωνισμό, εξάσκηση του μυαλού και της μνήμης, επαφή με άτομα με ίδιες ανησυχίες από όλη την Ελλάδα στα αντίστοιχα Τουρνουά. Είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε τη γλώσσα και να

θυμηθούμε λέξεις που πιθανόν να έχουμε ξεχάσει. Για πολλούς από μας έχει γίνει τρόπος ζωής ενώ για άλλους είναι ένας ευχάριστος τρόπος να περάσουν το απόγευμά τους.

Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο; Από ποιες κυρίως ηλικίες

Το scrabble δεν έχει ηλικία. Οποιοσδήποτε ξέρει Ελληνικά μπορεί να παίξει. Στον όμιλο μας έχουμε παίκτες από 21 μέχρι …. χρόνων που συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητες του ομίλου, από Πανελλήνια τουρνουά εκτός των τειχών μέχρι αποκριάτικα πάρτι και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας όπου ως όμιλος δίνουμε το παρόν.

Έτσι λοιπόν Ο Όμιλος scrabble Ρόδου Δωδ/σου σας προσκαλεί αν αγαπάτε την ελληνική γλώσσα και την παρεΐστικη ατμόσφαιρα να επικοινωνήσετε, 6945473073 για περισσότερες πληροφορίες.

Σας περιμένουμε να σας ταξιδέψουμε στον μαγικό κόσμο τοy scrabble!!!

Το Δ.Σ .ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΙ 3 πρώτοι νικητές ήταν:

 

 

1η ΘΕΣΗ:ΠΟΥΛΕΡΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΟΣΑΠ(ΑΘΗΝΑ)

2η ΘΕΣΗ :ΚΑΡΑΙΝΔΡΟΥ ΣΙΑ –ΟΣΑΠ(ΑΘΗΝΑ)

3η ΘΕΣΗ: ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ- ΟΣΑΠ (ΑΘΗΝΑ)

 

 

 

 

 

 

 

Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη άλλοι 6 όμιλοι στην: Αθήνα, Θεσσαλονίκη(2), Καστοριά ,Βέροια και Πτολεμαΐδα

 

Κάθε πότε γίνονται οι συναντήσεις σας;

Οι ημέρες συνάντησης μας είναι η Τετάρτη και Σάββατο από τις 5.30 και μετά στο ξενοδοχείο Acandia στο κέντρο της πόλης . Ευελπιστούμε και κάνουμε ενέργειες έτσι ώστε να αποκτήσουμε δικό μας αποκλειστικό χώρο κάποια στιγμή .Αυτές τις μέρες παίζουμε φιλικά παιχνίδια και παράλληλα γίνεται εκμάθηση του παιχνιδιού από τους παλαιότερους στους νεότερους παίκτες .Επίσης διοργανώνονται εσωτερικά πρωταθλήματα κάθε χρόνο με όσους παίκτες επιθυμούν να συμμετέχουν !

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου