Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος πραγματοποίησε σήμερα 12 Φεβρουαρίου διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα για την προώθηση μεγάλης επένδυσης στην Κρητηνία-Άμαρτο με το Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού Γιώργο Τζιάλλα αλλά και τη Γενική Γραμματέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη. Στις συναντήσεις συμμετείχαν και εκπρόσωποι της ενδιαφερόμενης για την επένδυση εταιρείας.
Θέμα των συναντήσεων είναι η προώθηση της επένδυσης στην περιοχή της Κρητηνίας-Άμαρτος για την ανέγερση πρότυπης πολυτελούς μονάδας-ξενοδοχείου για την αντιμετώπιση, ανάνηψη, και αποθεραπεία ασθενών με σύνθετα τραύματα (καρκινοπαθείς, τραύματα από διαβήτη και καρδιακές παθήσεις), μιας φιλικής προς το περιβάλλον επένδυσης με υπηρεσίες τουρισμού υγείας και ενός καταφυγίου 20 σκαφών.
Ο κος. Χατζηδιάκος ζήτησε τις συναντήσεις σε συνέχεια της επιστολής διαμαρτυρίας των πέντε προέδρων της των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, Έμπωνα, Αγίου Ισιδώρου, Κρητηνίας, Μονολίθου, και Σιαννών, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις καθυστερήσεις από Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού ως προς την αδειοδότηση της επένδυσης.
«Πρόκειται για μια επένδυση η οποία θα δώσει πνοή στη συγκεκριμένη περιοχή, είναι φιλική στο περιβάλλον, ενώ στρατηγικά προωθεί δυναμικά το άνοιγμα της απαιτητικής αγοράς του εναλλακτικού ιατρικού τουρισμού, με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για τη Ρόδο» δήλωσε ο κος. Χατζηδιάκος.
Ακολούθως ο Δήμαρχος συμμετείχε σε ειδική συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με την ιδιότητα του Προέδρου Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, με θέματα μεταξύ άλλων ζητήματα που αφορούν στην Υπουργική Απόφαση που προβλέπει τροποποίηση στη σύνθεση των Διοικητικών Συμβουλίων των Σχολικών Επιτροπών και στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τους ΦΟΔΣΑ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ