Ρεπορτάζ

Σε «στάση αναμονής» ο κ. Μαν. Καμπουρόπουλος

Ανοικτός σε συζητήσεις, που αφορούν τη συμμετοχή του στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος.

Μέχρι πρότινος τουλάχιστον το όνομα του κ. Μανώλη Καμπουρόπουλου περιλαμβάνονταν μεταξύ εκείνων που επιθυμούσαν να διεκδικήσουν τη θέση του περιφερειάρχη. Εκείνος όμως δεν δείχνει να είναι αδιάφορος και για το Δήμο Ρόδου.
Σε συνέντευξη τύπου χθες, ο κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος δήλωσε πως δεν έχει οριστικοποιήσει την απόφασή του, γιατί δεν είναι και απόλυτα ξεκάθαρο το τοπίο σχετικά με τον αριθμό των ΟΤΑ, που θα υπάρχουν στο νησί μας.

«Υπάρχουν διεργασίες σε ό,τι αφορά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Με ενδιαφέρει να μετέχω στις εκλογές για το Δήμο Ρόδου ή την Περιφέρεια ως επικεφαλής ψηφοδελτίου. Δεν έχω κάνει όμως ακόμα τις κινήσεις που πρέπει. Η θητεία της δημοτικής αρχής λήγει τον Σεπτέμβριο. Εκεί θα πρέπει να εστιάσουμε όλοι τις προσπάθειές μας», δήλωσε ο κ. Μανώλης Καμπουρόπουλος και πρόσθεσε πως γίνονται διεργασίες.
«Γίνονται διεργασίες. Δεν είναι αυτοσκοπός μου η συμμετοχή κάπου. Το σημαντικό είναι να υλοποιήσουμε το έργο που μας εμπιστεύθηκε ο Ροδιακός λαός. Αν δεν βοηθήσουν οι συγκυρίες δεν σημαίνει πως θα πρέπει και να επιμείνουμε», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος.
Σε ερώτηση αν συναντήθηκε με τον κ. Κουσουρνά προκειμένου να συνομιλήσουν για τη συμμετοχή της παρατάξεως στις εκλογές, ο κ. Καμπουρόπουλος δήλωσε:

«Δεν έχω συναντηθεί με το δήμαρχο και δεν μιλήσαμε. Δεν είχα συναντήσεις και συζητήσεις και με άλλους, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι».
Σε ερώτηση σχετικά με την επιθυμία που μπορεί να έχει για να ενταχθεί σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια, που ετοιμάζονται, ο κ. Καμπουρόπουλος δήλωσε:

«Την παρούσα περίοδο γίνονται κάποιες διεργασίες και συζητήσεις. Περιμένουμε όλοι να δούμε τι θα γίνει και αν θα διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος Ρόδου. Αυτό θα λειτουργήσει σαν βαρόμετρο. Αν ξεκαθαρίσει το τοπίο αρκετοί είναι εκείνοι που θα λάβουν τις αποφάσεις τους».
Σε ερώτηση αν το ενδιαφέρον του εστιάζεται στις δημοτικές εκλογές, ο κ. Καμπουρόπουλος δήλωσε:

«Το μεγάλο ενδιαφέρον όλων μας είναι για τη Ρόδο. Και στην Περιφέρεια να υπάρξει συμμετοχή πάλι η προσοχή θα είναι στραμμένη στο νησί μας γιατί είναι το πιο σημαντικό από όλα. Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν να προβληθούν. Θα δω τα δεδομένα και θα δω τι θα πράξω».
Σχετικά με το πόσο θα μετρήσει στην απόφασή του η διάσπαση του ενιαίου Δήμου Ρόδου ο κ. Καμπουρόπουλος δήλωσε πως αν γίνει αυτό τα δεδομένα θα είναι διαφορετικά.
«Εδώ και χρόνια είμαι υπέρ των περισσότερων Δήμων. Έχω εκφραστεί και μέσω του τύπου. Νομίζω πως έτσι μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα η αυτοδιοίκηση. Θεωρώ πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα για το Δήμο Ρόδου. Αν δεν γίνει αυτό πρέπει όλοι να δούμε πώς θα πορευτούμε και να φροντίσουμε για την ανάπτυξη του νησιού», δήλωσε ο κ. Καμπουρόπουλος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου