Πολιτιστικά

Η κωμωδία «Νεφέλες» στον κινηματογράφο «Μετροπόλ»

Η διδακτική κωμωδία Νεφέλες του Αριστοφάνη που παρουσιάζει η Θεατρική Έξοδος σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου, είναι μία θεαματική θεατρική παράσταση προσαρμοσμένη για παιδιά κάθε ηλικίας, με γέλιο, χορό, τραγούδια, κωμική περιπέτεια.
Η υπόθεση του έργου είναι πολύ απλή και διαχρονική:
Ένας καταχρεωμένος πατέρας, αναζητάει ένα καλό σχολείο για να σπουδάσει τον γιό του ώστε αυτός να μπορέσει να τον βοηθήσει να ξεχρεώσει. Όμως ο γιος του δεν δέχεται .Έτσι αποφασίζει να πάει ο ίδιος στο Σχολείο του Σωκράτη. Ο δύστυχος πατέρας προσπαθεί να μάθει τα μαθήματα αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνει.Ζητάει βοήθεια από τις Νεφέλες και εκείνες τον συμβουλεύουν να φέρει έστω και με το ζόρι τον γιό του στο Σχολείο για να μάθει εκείνος όλα αυτά που ο ίδιος δεν καταλαβαίνει. Τελικά καταφέρνει να φέρει τον γιό του στο Σχολείο και παρακαλεί τον Σωκράτη να του διδάξει τονάδικο λόγο.
Ο γιος τελειώνει τις σπουδές του με επιτυχία .Ο πατέρας τον υποδέχεται όλο χαρά αλλά γρήγορα διαπιστώνει, ότι αυτό που διδάχθηκε ο γιος του, δηλαδή η αδικία, εφαρμόζεται μέσα στο ίδιο του το σπίτι .
Σκηνικά –κοστούμια –μάσκες :Άννα Περντρώ,Μουσική :Παναγιώτης Ντουνιαδάκης, χορογραφίες : Ηλέκτρα Παροίκου . Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί :Αντώνης Λαλάκος.Θανάσης Κυριαζής,Βαγγέλης Φώτεινας,Θανάσης Τσινιάρος κ.α
Έκτακτη συνεργασία με Σπύρο Γιασαφάκη & Εύη Στεργίου ( ελληνικό μουσικό συγκρότημα Daemonia Nymphe που έχει μία εξαιρετική δράση στο Λονδίνο και αλλού)
Την παράσταση αυτή μπορούν να παρακολουθήσουν οι μαθητές στις
27 & 28 Ιανουαρίου 2014, στην Ρόδο (κιν/φος Μετροπόλ)) κατόπιν συνεννοήσεως. Παραστάσεις : 9 π.μ. & 10.45΄(πρωί) διάρκεια: 1.15΄ Τιμή εισιτηρίου : 5 Ευρώ Πληροφορ/Κρατήσεις: Τηλ. 210/9235453 (πρωί 9.30 -12.30 ) τηλ. ανάγκης : 6944761133.
Κρατήσεις θέσεων και στο e-mail:exodos5@otenet.gr
ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ
www.aegean-exodus.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου