Πολιτιστικά

Συνεχίζεται το πρόγραμμα του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ με ανοιχτά προγράμματα επιμόρφωσης

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ αυτό το Σαββατοκύριακο, με δωρεάν σεμινάρια δια ζώσης και online, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν περισσότερα και για τη δράση «Περιδιαβαίνοντας τη Β Μεγάλη Πολιορκία».

 

Το πρόγραμμα που ακολουθεί έχει ως εξής:

 

1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Με τη Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης – Μουσειολόγο, Νεκταρία Δασακλή

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – 18:00

Κατάλυμα της Γλώσσας της Αγγλίας (Πλατεία Μουσείου)

Με την Ευγενική Παραχώρηση του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΑΡ.ΠΟ.Κ.)

 

Λίγα λόγια για το σεμινάριο:

Οι περισσότεροι από εμάς διατηρούμε παλιά αντικείμενα των προγόνων μας, συναισθηματικής ή και ιστορικής αξίας, όπως υφαντά, διάφορα σκεύη, εικόνες, έγγραφα κλπ, ενώ άλλοι είμαστε συλλέκτες αντικειμένων, όπως νομισμάτων, κεραμικών κ.α. Γνωρίζουμε όμως πώς πρέπει να φροντίζουμε σωστά αυτά τα αντικείμενα ώστε να εξασφαλίσουμε την μακροχρόνια διατήρησή τους ;

 

Σε αυτό το σεμινάριο η Νεκταρία Δασακλή θα μας εισάγει στους βασικούς κανόνες για τη διατήρηση και ορθή φροντίδα των πολύτιμων παλαιών ή και ιστορικών αντικειμένων, που πρέπει να γνωρίζουμε, ώστε να μην επιφέρουμε βλάβες ή και ανεπανόρθωτη ζημιά κατά το χειρισμό, την έκθεση και την αποθήκευσή τους.

 

Σε ποιους απευθύνεται:

 

 

 

 

Σε οποιονδήποτε διαθέτει διαφόρων ειδών κειμήλια ή συλλογές που θέλει να μάθει πώς να διατηρεί σωστά ώστε να αντέξουν στο χρόνο, αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για το πώς να φροντίζουν ορθά διάφορα οικιακά αντικείμενα που θέλουν να διατηρήσουν για καιρό.

 

Η συμμετοχή είναι Δωρεάν.

 

2. ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

 

Το «Μεσαιωνικό Ρόδο», με τη συνεργασία του ξυλογλύπτη Βασίλη Νικολακόπουλου, διαθέτει μέσω της ιστοσελίδας του δωρεάν ασύγχρονα μαθήματα για την ξυλογλυπτική τέχνη, που είναι μία πολύ παλιά παραδοσιακή τέχνη που τείνει να χαθεί. Όσοι ενδιαφέρονται να τη γνωρίσουν, μπορούν να επισκεφτούν τον σύνδεσμο: https://www.medievalfestival.gr/GR/eduprogrammes.asp?Page=2 όπου θα βρουν σχετικές οδηγίες.

 

 

Οι εκδηλώσεις του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ θα κορυφωθούν στις 22 Δεκεμβρίου 2022 με ένα Μουσικό Αναλόγιο, αναφερόμενο στο Χρονικό της Β Μεγάλης Πολιορκίας της Ρόδου από τους Οθωμανούς, με αφηγητή τον γνωστό Ρόδιο ηθοποιό, Κωστή Σαββιδάκη.

 

Προσεχώς θα ανακοινωθούν περισσότερες πληροφορίες για τις επερχόμενες εκδηλώσεις του 15ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, που είναι Συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαιωνικό Ρόδο, με τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ / Δήμο Ρόδου, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τη Στήριξη του Επιμελητηρίου Δωδ/σου (Ε.Β.Ε.Δ.) και την Ευγενική Παραχώρηση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Δωδ/σου – ΥΠ.ΠΟ.Α.

Βρείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα: www.medievalfestival.gr και στη σελίδα: www.facebook.com/medievalrose.medievalfestival

Επικοινωνία: info@medievalfestival.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου