Πολιτιστικά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια ΓΣ της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου που διεξήχθη την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00 στο αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Ρόδου.

Την Γενική Συνέλευση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Ευστρατίου, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού κ. Κάλλιστος Διακογεωργίου και ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ κ. Αλέξης Κολιάδης. Χαιρετισμούς έστειλαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κωνσταντίνος Ταρασλιάς, αφού λόγω απουσίας τους στο εξωτερικό, δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Στη Γενική Συνέλευση εγκρίθηκαν με πλειοψηφία ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός του 2019 και ο προϋπολογισμός του 2020.

Κάποια από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

Οι νέοι τρόποι χρηματοδότησης των Συλλόγων και η συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο, οι εξελίξεις γύρω από τα φορολογικά θέματα και το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων καθώς επίσης και η ορθή λειτουργία των οικονομικών και φορολογικών στοιχείων τους.

Εγκρίθηκε η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην Πανελλήνια Ένωση Ομοσπονδιών- Ενώσεων, τονίστηκε η αναγκαιότητα επίλυσης του χρόνιου προβλήματος στέγασης κάποιων Συλλόγων και η εκ νέου συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού.

Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η πρόταση του κ. Καλλίστου Διακογεωργίου για αγορά περιουσιακών στοιχείων για την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου (τραπεζοκαθίσματα που θα δανείζει στα μέλη της για τις κύριες εκδηλώσεις τους).

Αποφασίστηκε η στήριξη και συμμετοχή των μελών μας στο χριστουγεννιάτικο χωριό που θα στεγαστεί στην Νέα Αγορά Ρόδου όπως και η δημιουργία πολιτιστικού φεστιβάλ τους πρώτους μήνες του έτους.

Ακόμα, κατατέθηκε η πρόταση της Ομοσπονδίας για δημιουργία ενός βιβλίου-CD με την καταγραφή της μουσικής παράδοσης από τους εναπομείναντες τραγουδοποιούς- μουσικούς του τόπου μας, την οποία

πρόκειται να στηρίξουν τόσο η Περιφέρεια όσο και ο Δήμος, με τη συνεργασία του Μουσικού Σχολείου.

Έγινε ενημέρωση από το γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτη Λουκά Μπέλλο σχετικά με τη συνάντηση με τον συντονιστή του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού κ. Βαλλιανάτο, εκπρόσωπο του ευρω μεσογειακού ιδρύματος AnnaLindh ώστε να κατατεθεί αίτηση της Ομοσπονδίας για ένταξη της στο δίκτυο.

Συμπληρώθηκε στη δυναμική παρουσία των Συλλόγων, η ένταξη ακόμα τριών νέων μελών: του πολιτιστικού Συλλόγου Κατταβιάς «Αγία Παρασκευή» του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβάρδων «Κάμειρος» και του Συλλόγου Γυναικών Σορωνής και προτάθηκε η προσθήκη εξωτερικών συνεργατών που θα απαρτίζεται από επιφανείς ανθρώπους του πολιτισμού.

Τέλος, οριστικοποιήθηκε ο προγραμματισμός της ετήσιας εκδήλωσης της Ομοσπονδίας για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 13:30 στο Διόνυσος Παλλάς.

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου και το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά τη Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου για την παραχώρηση του αμφιθεάτρου και εύχεται σε όλο τον κόσμο καλές γιορτές με υγεία.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος

Παναγιώτης Εγγλέζος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου