Τα 12 άτομα που του επιτέθηκαν μέσα στο κελί του αναγνώρισε ο 19χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Ελένης στη Ρόδο, σύμφωνα με την εκπομπή Top Story του Open TV. Και τα 12 άτομα έχουν μπει στο πειθαρχίο της φυλακής και βεβαίως ανάμεσά τους είναι και οι κατηγορούμενοι που χειροδίκισαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εκπομπής, ο 19χρονος έχει ζητήσει να μην ασκηθούν διώξεις στους εμπλεκόμενους.

Κατά τα άλλα, προβληματισμός επικρατεί σχετικά με το αν κακοποιήθηκε σεξουαλικά ή όχι ο 19χρονος κρατούμενος που κατηγορείται για τη δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο. Ολες οι πληροφορίες από το βράδυ της Τρίτης συνέτειναν στο γεγονός ότι πράγματι ο 19χρονος είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και μάλιστα μετά τον ξυλοδαρμό του από συγκρατούμενούς του στις φυλακές Αυλώνα.

Η αποκάλυψη του ξυλοδαρμού προκάλεσε τη διενέργεια ΕΔΕ με αντικείμενο διερεύνησης τόσο την παραβίαση του κελιού του όσο και τις πιθανές ευθύνες των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Αργά το βράδυ της Τρίτης, το υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε επισήμως, κάτι που παγίως δεν συνηθίζεται, ότι ο 19χρονος δεν είχε πέσει θύμα βιασμού, επικαλούμενο μάλιστα και την σχετική ιατροδικαστική έκθεση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ethnos.gr ιατρικές πηγές επέμεναν ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος έφερε ίχνη κακοποίησης συγκεκριμένου τύπου, η οποία απαντάται αποκλειστικά και μόνο σε περιπτώσεις βιασμού.

Το μεσημέρι της Τετάρτης κι ενώ είχε κυκλοφορήσει η είδηση περί μη βιασμού  η διοικήτρια του νοσοκομείου Ευαγγελισμού, με επίσημη ανακοίνωσή της συμφωνούσε επί της ουσίας με το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναφέροντας ότι  «σύμφωνα με τα καταγραφέντα τόσο στο Βιβλίο Συμβάντων, όσο και στην από 12.12.2018  έγγραφη ιατρική γνωμάτευση του εφημερεύοντος Διευθυντή του Γ΄Χειρουργικού Τμήματος, για τον ως άνω αναφερόμενο δεν στοιχειοθετείται ‘βιασμός’»

Ωστόσο η επίσημη θέση της διοικήτριας προσθέτει περαιτέρω ερωτήματα, καθώς η λέξη βιασμός εμπεριέχεται σε εισαγωγικά, δίνοντας αυτομάτως πολλαπλή ερμηνεία στη συγκεκριμένη κακοποίηση.  Οι πληροφορίες του ethnos.gr από ιατρικούς κύκλους επέμεναν μετ΄επιτάσεως ότι ο 19χρονος είχε υποστεί συγκεκριμένου είδους σεξουαλική κακοποίηση, ενδεχομένως με τη χρήση αντικειμένου,

Πηγή ethnos.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ