Ένα νέο think tank προγραμματικών ιδεών για την εθνική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, το ekyklos.gr, ξεκινάει τη λειτουργία του σήμερα με την υποστήριξη του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, σύμφωνα με το kathimerini.gr.
Στη διακήρυξη (“ποιοι είμαστε”) του ekyklos αναφέρεται ότι “η Ελλάδα έχει ταλαιπωρηθεί στα χρόνια της κρίσης”, ενώ επισημαίνεται πως “η εμπειρία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ανακύκλωσης του συμβατικού δημόσιου λόγου”.

Η προώθηση της πρωτοβουλίας συνιστά μια προσπάθεια του κ. Βενιζέλου για άρθρωση πολιτικού λόγου που ξεφεύγει από τη στενή κομματική γραμμή του ΠΑΣΟΚ. Αποδίδεται στην επιδίωξη των ιδρυτών του να συμβάλει ώστε “να σταματήσει αυτή η αποστράγγιση της χώρας” και να ανοίξει ένας “κύκλος ιδεών και προτάσεων για την εθνική ανασυγκρότηση”. Σκοπός είναι, αναφέρουν, να αναδειχθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης “που υπερβαίνει το μνημόνιο” και θα οδηγήσει την Ελλάδα του 2021 σε συνθήκες “επάξιες” των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821. Σκοπός είναι ο ekyklos να λειτουργεί ως φόρουμ δημοσίου λόγου που δεν ανταγωνίζεται τον κομματικό, τον δημοσιογραφικό ή τον επιστημονικό λόγο, “αλλά συμβάλει στο να διατυπωθεί ένας ολοκληρωμένος δημόσιος διάλογος”. Ολοκληρωμένος, τονίζουν οι υπεύθυνοι, “σημαίνει μετατρέψιμος σε πολιτικές, θεσμικές, κοινωνικές, οικονομικές και τελικά αναπτυξιακές πρωτοβουλίες”.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ