ΕΙΔΗΣΕΙΣ

‘ Αργος Καλύμνου: Zητούν λύση για το Καταφύγιο Άγριας Ζωής

news room 2 λεπτά ανάγνωση
καταφύγιο

Δη­μο­σιεύ­ου­με την επι­στο­λή που έστει­λε στην “δ”, ο κ. Τσι­κού­ρης Βα­σί­λειος, “μήπως και δοθεί λύση στο πρό­βλη­μα των κα­τοί­κων του ΄Αρ­γος Κα­λύ­μνου” όπως ση­μειώ­νει χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά.

ΠΡΟΣ ΥΠΕΚΑ

Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ

ΕΠΙ­ΣΤΟ­ΛΗ

Με την πα­ρού­σα θα ήθελα να σας ενη­με­ρώ­σω για όσα απα­ρά­δε­κτα συμ­βαί­νουν τα τε­λευ­ταία τέσ­σε­ρα χρό­νια ανα­φο­ρι­κά με την επέ­κτα­ση κα­τα­φυ­γί­ου άγριας ζωής στην πε­ριο­χή Άρ­γους Κα­λύ­μνου αλλά ταυ­τό­χρο­να και για την ύπαρ­ξη κλω­βού σε πε­ριο­χή εκτός ΚΑΖ αλλά και χωρίς να υπάρ­χει απα­γό­ρευ­ση κυ­νη­γί­ου στην συ­γκε­κρι­μέ­νη πε­ριο­χή συ­νά­μα όμως και η απα­ρά­δε­κτη στάση του κυ­νη­γε­τι­κού συλ­λό­γου Κα­λύ­μνου ένα­ντι των κα­τοί­κων των συ­νοι­κι­σμού του Άρ­γους όσον αφορά την επι­κιν­δυ­νό­τη­τα της συ­μπε­ρι­φο­ράς τόσο όσον αφορά τη ζωή των κα­τοί­κων όσον και των ζώων αυτών.

Όλα αυτά τα χρό­νια τόσο η Απο­κε­ντρω­μέ­νη διοί­κη­ση Αι­γαί­ου όσο και η Διεύ­θυν­ση Δασών Δω­δε­κα­νή­σου με ατέ­λειω­τες πα­λι­νω­δί­ες προς εμάς όσο και προς διά­φο­ρος φο­ρείς όπως η Ελ­λη­νι­κή Ορ­νι­θο­λο­γι­κή εται­ρεία μας έχουν εξορ­γί­σει κυ­ρί­ως όσον αφορά την επέ­κτα­ση του ανω­τέ­ρω κα­τα­φυ­γί­ου η επέ­κτα­ση του οποί­ου είναι απα­ραί­τη­τη για την προ­στα­σία του σπά­νιου εί­δους του σπι­ζα­ε­τού .

Ατε­λεί­ω­τη επι­στο­λο­γρα­φία με­τα­ξύ ημών και των ανω­τέ­ρω υπη­ρε­σιών απο­δει­κνύ­ει τον εμπαιγ­μό που έχου­με υπο­στεί όλα αυτά τα χρό­νια.

Έχου­με απευ­θυν­θεί στον επι­θε­ω­ρη­τή Δη­μό­σιας Διοί­κη­σης, στην Ει­σαγ­γε­λία πρω­το­δι­κών Κω αλλά η χρο­νο­τρι­βή όλων αυτών των θε­σμών να λά­βουν θέση για τα πε­πραγ­μέ­να έχουν εξω­θή­σει το θρά­σος των ανω­τέ­ρω υπη­ρε­σιών στα ύψη.

Η ύπαρ­ξη και λει­τουρ­γία κλω­βού εκτός ΚΑΖ και σε πε­ριο­χή χωρίς απα­γό­ρευ­ση κυ­νη­γί­ου παρά τις κα­ταγ­γε­λί­ες μας είναι ένα απτό δείγ­μα της αδια­φο­ρί­ας ή ανε­κτι­κό­τη­τας των ανω­τέ­ρω που ανέ­χο­νται την πα­ρα­βα­τι­κό­τη­τα των κυ­νη­γών.

Τέλος θα ήθελα να ανα­φερ­θώ και στην γε­νι­κό­τε­ρη στάση του κυ­νη­γε­τι­κού συλ­λό­γου Κα­λύ­μνου όπου κα­λύ­πτει όλες τις έκνο­μες ενέρ­γειες των μελών του όπως πυ­ρο­βο­λι­σμοί όπου τα σκά­για φθά­νουν στα έσω του οι­κι­σμού, εκ­γύ­μνα­ση σκύ­λων εκτός των κα­θο­ρι­σμέ­νων ζωνών με απο­τέ­λε­σμα να θα­να­τώ­νο­νται ζώα ελευ­θέ­ρας βο­σκής από τις επε­λά­σεις τους ή προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθεί ο θά­να­τος τους πε­ρι­κλεί­ο­νται σε μά­ντρες οπότε τα έξοδα δια­τρο­φής τους εκτο­ξεύ­ο­νται . Η οι­κο­νο­μι­κή ζημία που υφί­στα­νται οι κτη­νο­τρό­φοι της πε­ριο­χής είναι πολύ με­γά­λη.

΄Ολα αυτά γί­νο­νται αιτία δια­ξι­φι­σμών με­τα­ξύ κυ­νη­γών και κτη­νο­τρό­φων με απρό­βλε­πτες συ­νέ­πειες.

Σας κά­νου­με έκ­κλη­ση να εφαρ­μο­στεί ο νόμος προ­κει­μέ­νου να απο­σο­βη­θεί ο κίν­δυ­νος ατυ­χη­μά­των αλλά και συ­γκρού­σε­ων των ανω­τέ­ρω όπου την ευ­θύ­νη θα έχει η διοί­κη­ση για όσα δεν πράτ­τει. Βάλτε φρένο στη πα­ρα­νο­μία, ελέγ­ξτε την ¨απρο­θυ­μία των υπη­ρε­σιών που εμπλέ­κο­νται στα ανω­τέ­ρω θέ­μα­τα. όλα αυτά τα απο­δει­κνύ­ου­με με ένα ογκω­δέ­στα­το φά­κε­λο τον οποίο έχου­με έτοι­μο για απο­στο­λή προς εσάς αρκεί να μας το ζη­τή­σε­τε και θα σας τον απο­στεί­λου­με αμέ­σως προ­κει­μέ­νου να βά­λε­τε βαθιά το μα­χαί­ρι.

Ο Πλη­ρε­ξού­σιος δι­κη­γό­ρος¨

ΤΣΙ­ΚΟΥ­ΡΗΣ ΒΑ­ΣΙ­ΛΕΙΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • παντελης  /  13.11.2014 12:15

    Εγινε επεκταση του καταφυγιου 5/12/2013 απο την Κυρια Χριστιανα Καλογηρου και η ιδια το καταργησε στις 13/1/2014 δηλαδη μετα απο 39 μερες!!! προφανως δεχτηκε μεγαλη πιεση, Τα συμπερασματα δικα σας???

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.