Ειδήσεις

Ρέτσος – Το 2022 θα πιάσουμε τα νούμερα του 2019

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημείωσε ότι το 2021 είχαμε μια «απρόβλεπτη» χρονιά υπονοώντας ότι η τουριστική κίνηση φέτος πήγε πολύ καλύτερα από ότι ανέμενε ο κλάδος.

Το 2022 ίσως και να φτάσουμε τα νούμερα του 2019 εκτίμησε πριν από λίγο ο Προέδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) κ. Γιάννης Ρέτσος, μιλώντας σε πάνελ του συνεδρίου Κύκλου Ιδεών με θέμα η «Η Ελλάδα Μετά V».

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ σημείωσε ότι το 2021 είχαμε μια «απρόβλεπτη» χρονιά υπονοώντας ότι η τουριστική κίνηση φέτος πήγε πολύ καλύτερα από ότι ανέμενε ο κλάδος και θεωρεί ότι κάτι ανάλογο θα συμβεί και το 2022 με αποτέλεσμα να «πλησιάσουμε» και τα μεγέθη του 2019» όταν δηλαδή η χώρα είχε 32 εκατ. τουρίστες και 18,2 δισ. ευρώ έσοδα.

Ο κ. Ρέτσος τοποθετούμενος στο δίλημμα «βιομηχανία ή τουρισμός» τόνισε ότι δεν υπάρχει διαζευκτικό «ή» για τον ΣΕΤΕ ο οποίος πολλά χρόνια τώρα είχε αναπτύξει την στρατηγική της συνέργειας της πρωτογενούς παραγωγής με τον τουρισμό όπως επίσης και με τον δευτερογενή τομέας και τον πολιτισμό κ.λ.π.

Υπενθύμισε ότι ο τουρισμός, σύμφωνα με μελέτες των Ινστιτούτων, έχει πολλαπλασιαστή 2-2,65 γεγονός που δείχνει την σχέση του με τους άλλους επιχειρηματικούς κλάδους.

Τέλος ο κ. Ρέτσος αναφέρθηκε καις τον υπερτουρισμό και σημείωσε την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών τη χώρα, κάλεσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχει και αυτή στην προσπάθεια αναβάθμισης των περιοχών και τέλος αναφέρθηκε και στη ευθύνη του ιδιωτικού τομέα ο οποίος πρέπει να βελτιώσει τις τουριστικές υποδομές ώστε σε ίδιο ή και μικρότερο αριθμό τουριστών, να έχουμε περισσότερα έσοδα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου