Τοπικές Ειδήσεις

Προς Μ. Γλυνό: “Η πολιτική ενηλικίωση δεν είναι πάντα συνάρτηση του χρόνου παρουσίας στα κοινά”

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε δηλώσεις του Μανώλη Γλυνού:

Προς τον Μανώλη Γλυνό και όλους εκείνους που υποθάλπουν και αναπαράγουν την δυσανεξία του στην κριτική και στην αλήθεια:

Κύριε Γλυνέ, την επόμενη φορά που θα βρείτε ανοιχτό μικρόφωνο για να εκφράσετε τον δήθεν αποτροπιασμό σας για την λειτουργία του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με υβριστικούς χαρακτηρισμούς όπως “εμετική αθρογράφος”, “κατάπτυστο Δελτίο Τύπου”, “γραφικό Γραφείο Τύπου”, “τρολ της Περιφέρειας” και άλλα τέτοια κόσμια και ευγενή, αλλά τόσο ανάρμοστα για το προφίλ του “καλού παιδιού” που έχετε υιοθετήσει, ας έχετε υπόψιν σας τα εξής:

 

Το ύφος των ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου, υπαγορεύεται από το ύφος και το περιεχόμενο της δικής σας κριτικής, η οποία ουδέποτε είχε σχέση με την αλήθεια. Όσο συνεχίζετε να επενδύετε πολιτικά στο ψεύδος, τη συκοφαντία και τη δημαγωγία, ανάλογο θα είναι και το ύφος των οφειλόμενων απαντήσεών του.

 

Εσείς που κόπτεσθε τάχα για τη Δημοκρατία, είστε εσείς που δεν ανέχεστε την κριτική, είστε εσείς που δεν αναγνωρίζετε το δικαίωμα εκείνων που καθυβρίζετε και συκοφαντείτε, να αμυνθούν, υπερασπιζόμενοι την αλήθεια την οποία συνειδητά διαστρεβλώνετε ή αγνοείτε. Τι πιο φασιστικό από αυτό; Που υπάρχει η Δημοκρατία σε όλα αυτά;

 

Είστε εσείς εκείνοι που δεν διστάζετε να διασύρετε εργαζομένους, να ακυρώσετε την εργασία τους, να τους απευθύνετε υβριστικούς χαρακτηρισμούς, όταν η δουλειά τους δεν σας αρέσει, όταν δεν εξυπηρετεί το αφήγημα και τις σκοπιμότητές σας, όταν αποκαθιστά την αλήθεια στα ψεύδη και τις συκοφαντίες πάνω στις οποίες έχετε στηρίξει την πολιτική σας παρουσία. Όταν συνθέτει τα κομμάτια του παζλ και αποκαλύπτει τις σκοπιμότητες και πιθανόν τα πρόσωπα που υποκινούν την ενορχηστρωμένη εκστρατεία λάσπης και ύβρεων στην οποίαν συστηματικά επιδίδεστε. Αυτή είναι η Δημοκρατία σας! Αυτή είναι η σοβαρότητά σας!

 

Θα ήταν πολύ βολικό για σας ένα Γραφείο Τύπου άχρωμο και άοσμο, ένα Γραφείο Τύπου χωρίς αντανακλαστικά, επαναπαυμένου στην αδράνεια, χωρίς προσανατολισμό, ασχολούμενο μόνο με την παραγωγή ανώδυνης, τυποποιημένης, “ξύλινης”, εύπεπτης ειδησεογραφικής τροφής.

 

Λυπούμαστε αλλά όσο κι αν σας ενοχλεί, εσάς και τα παπαγαλάκια που σας περιθάλπουν εν είδει ραδιοφωνικού “εισαγγελέα”, όσο κι αν εκτοξεύετε ύβρεις εσείς και οι “σύμμαχοί” σας, να ξέρετε ότι το Γραφείο Τύπου θα συνεχίσει να κάνει αυτό που οφείλει να κάνει, όταν γίνεται αποδέκτης της πολιτικής φαυλότητας και της συκοφαντίας.

 

Αντί να αναλώνεστε στην εμπάθεια απέναντι στην Περιφερειακή Αρχή, τον Περιφερειάρχη και το Γραφείο Τύπου, εσείς που κομπάζετε για την επί 25 χρόνια πορεία σας στα κοινά του τόπου, ίσως είναι ώρα να αντιληφθείτε ότι η πολιτική ενηλικίωση δεν είναι πάντα συνάρτηση του χρόνου. Είναι συνάρτηση της κατανόησης του θεσμικού σας ρόλου, ως μείζων μειοψηφία εν προκειμένω.

 

Πουθενά δεν είναι γραμμένο ότι η άσκηση αντιπολίτευσης σας παρέχει το δικαίωμα άκριτης σπίλωσης της προσωπικής τιμής και αξιοπρέπειας του οποιουδήποτε. Η κριτική είναι επιβεβλημένη, υπό την προϋπόθεση της προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος, της διερεύνησης, της τεκμηρίωσης και κυρίως της Αλήθειας. Όταν αυτά τα “συστατικά” απουσιάζουν, τότε μετατρέπεστε σε κοινό υβριστή και συκοφάντη. Στις περιπτώσεις αυτές, είναι αναφαίρετο δικαίωμα του θιγόμενου, να προστατεύσει με κάθε ενδεδειγμένο τρόπο την ατομική του αξιοπρέπεια, αλλά και την αξιοπρέπεια του θεσμού που υπηρετεί, απέναντι στις πρακτικές πολιτικού αμοραλισμού που υφίσταται.

 

Είναι ώρα να αντιληφθείτε, όσο δύσκολο κι αν είναι για σας, ότι ο ρόλος σας ως μείζων μειοψηφία υπόκειται στον περιορισμό που θέτει η προσωπική αίσθηση της ηθικής, ο σεβασμός στην ατομική αξιοπρέπεια, ο αυτοσεβασμός.

Στους εναπομείναντες εκφραστές της πολιτικής παθογένειας του τόπου μας, θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε κάθε φορά που μας προκαλούν. Τίποτα δεν έμεινε και δεν θα μείνει ποτέ αναπάντητο. Είναι υποχρέωση και καθήκον μας.

 

ΥΓ: Σκόπιμο είναι να μην επιχειρήσετε ξανά να επικαλεστείτε τη Δημοκρατία και την ελευθερία της άποψής σας για να επιτεθείτε στο Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας. Είναι τουλάχιστον φαιδρό, κωμικοτραγικό! Αν δεν πιστεύετε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που είναι φανερό ότι απεχθάνεστε εσείς και οι “σύμμαχοί” σας, τότε δεν πιστεύετε καθόλου σε αυτήν, ούτε πείθετε για τις “αγαθές” προθέσεις σας.

 

 

Το Γραφείο Τύπου για το Γραφείο Τύπου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου